Як правильно пікірувати розсаду перцю / pixabay.com

Розсаду пікірують не завжди - іноді, не бажаючи з нею возитися, просто висаджують в грунт. Але насправді пікіровка розсади перцю йде саджанцям тільки на користь, і вони дають кращий врожай. Головне - все зробити вчасно і як потрібно. Як правильно пікірувати розсаду перцю і коли - розповідаємо в матеріалі.

Раніше ми розповідали, яке насіння купувати і що садити в березні з овочів, квітів і саджанців.

Що таке пікіровка перцю

Пікіровка - це пересадка розсади із загального контейнера в окремі ємності або висадка розсади в грунт. 

Відео дня

Коли треба пікірувати перець

Отже, ви посадили перець на розсаду в загальний контейнер і вирішили її пікірувати. Тут важливо вибрати правильний час: пікіровку роблять, коли саджанці вже мають по 2-3 справжніх листочка. Якщо пересадити перець раніше або пізніше, то сіянці можуть загинути.

Справжні листочки - це листочки, які з'являються після перших, сім'ядольних, і вже схожі на листя перцю. 

Грунт і ємності для пікіровки перцю

Грунт для вирощування розсади можна купити - підійде універсальний грунт для овочів, або ж приготувати самим. В останньому випадку потрібно взяти торф, перегній і землю з городу в пропорції 1:5:3. Перегною потрібно багато, щоб сіянці отримали якомога більше поживних речовин.

Що стосується ємностей, то одноразові стаканчики для пікіровки розсади перцю не підійдуть - саджанцям там буде тісно, тому потрібно брати горщики побільше.

Як правильно пікірувати розсаду перцю

У самому процесі немає нічого складного. Щоб пересадити перець, потрібно:

  • полити розсаду в загальному контейнері, щоб саджанці можна було легко відокремити;
  • заповнити горщики для розсади грунтом, не доходячи 1-2 см до країв і теж полити;
  • акуратно відокремити саджанці перцю - їх слід брати разом із земляною грудкою, але ні в якому разі не висмикуйте їх із землі, бо так тільки пораните; на цьому етапі також можна відібрати міцні саджанці від кволеньких - такі відразу треба викинути;
  • посадити сіянець в горщик, не сильно заглиблюючи його, і злегка притиснути грунт, не утрамбовуючи.

Якщо грунт в горщику мокрий, перець можна тільки злегка обприскати, якщо грунт вже підсох - тоді полийте акуратно відстояною водою.

Вас також можуть зацікавити новини: