Як приготувати манку без грудочок - поради / depositphotos.com

Манна каша - страва, знайома кожному з нас з дитинства, але тільки ось багато хто ставиться до неї скептично. Все через те, що в дитячих садках нас годували несмачною манкою, а це мало кому подобалося. УНІАН розповість, як сипати манку, щоб не було грудочок, і що робити, якщо вже зварили неправильно.

Чому манка береться грудочками - головна причина

Мало хто з господинь знає, але основний секрет правильного варіння манної каші - це час закладання самої крупи в рідину. Якщо постійно забуваєте, як сипати манку, щоб не було грудочок, записуйте - додавати сипучий інгредієнт потрібно тільки в кипляче молоко. Більш того, обов'язково - тонкою цівкою і, помішуючи ложкою.

Корисний лайфхак: деякі кухарі радять замочувати манку на 5-10 хвилин в холодній воді і тільки потім порціями додавати в кипляче молоко.

Відео дня

Що робити, якщо манна каша вийшла з грудочками - лайфхаки

Якщо ви читаєте наш матеріал вже після того, як зварили крупу, і у вас вийшла манна каша з грудочками, не поспішайте її викидати - все можна виправити. Для цих цілей існують прості варіанти:

  • перетріть кашу через сито з не дуже дрібними осередками (інакше манка там просто застрягне);
  • збийте блюдо міксером до тих пір, поки всі грудки не розваляться.

В якості альтернативи можна використовувати кухонний комбайн або навіть звичайний вінчик, головне - знищити всі грудочки і подарувати манній каші однорідну консистенцію.

Як уникнути грудочок в манній каші - перевірений рецепт

Інгредієнти:

  • 4 склянки молока;
  • 7 столових ложок манної крупи;
  • 2-3 столові ложки цукру;
  • щіпка солі.

В окремій ємності змішати манку, цукор і сіль, закип'ятити молоко. Зменшити вогонь, цівкою всипати крупу і постійно перемішувати її ложкою. Варити на повільному вогні 10-15 хвилин, потім вимкнути плиту і дати каші настоятися. Подавати можна з вершковим маслом або варенням.

ВАЖЛИВО: те, якої консистенції повинна бути манна каша - момент індивідуальний. За цим рецептом вона виходить середньої густоти, якщо вам подобається більш щільна текстура - візьміть на 1-2 столових ложки більше крупи.

Вас також можуть зацікавити новини: