
Омлет люблять практично всі - його можна робити за класичним рецептом (зі спеціями і зеленню), з сиром і навіть з овочами. Вважається, що якщо готувати омлет в духовці, а не на сковороді, то він точно підніметься, але це не так. УНІАН розібрався, в чому головна причина плоскої страви з яєць і як виправити проблему.
Раніше ми говорили про те, які режими духовки для чого потрібні.
Чому не виходить омлет в духовці, в мультиварці або на сковороді
Досвідчені господині знають, що для приготування пишного, як суфле, омлету важливо дотримуватися технології. Не варто забувати і про кулінарні хитрощі - без них ви отримаєте не повітряне блюдо, а плоский млинець:
- на 1 яйце потрібно брати 1 ст. л молока і 0.5 ст. л борошна (кількість інгредієнтів прямо пропорційна кількості яєць);
- сирі яйця не можна збивати - можна тільки перемішувати віночком або виделкою;
- використовувати краще маленьку сковороду - по великій омлет розпливеться і не підніметься;
- завжди заздалегідь нагрівайте сковорідку або духовку;
- накривати омлет кришкою (якщо готуєте на сковороді) потрібно, коли він вже почав підсмажуватися, а верхній шар став густим;
- прибирати кришку зі сковороди або відкривати дверцята духовки відразу не можна - краще почекати 5-7 хвилин.
Якщо враховувати ці правила, то можна приготувати навіть омлет в мікрохвильовці з першого разу без всяких проблем.
Пишний омлет в мультиварці - простий рецепт
Такий зручний пристрій, як мультиварка, теж підходить для приготування страви з сирих яєць. Ми знайшли перевірений рецепт, завдяки якому омлет вийде пишним, легким і дуже смачним.
У чашу мультиварки налийте 500 мл води і поставте режим "Варіння на пару". Поки закипає вода, збийте 5 яєць з сіллю, потім влийте 1 склянку молока і знову збийте масу. Візьміть два целофанових пакета, покладіть один в інший (для надійності) і вилийте всередину яєчну суміш. Зав'яжіть пакети вузлом і, коли закипить вода в мультиварці, покладіть в чашу пакет з майбутнім омлетом. Після сигналу відкрийте мультиварку і дістаньте з неї готову страву.