Як вибрати смачні шпроти / фото ua.depositphotos.com

Апетитні шпроти користуються великим попитом в українців. З них ми робимо салати, бутерброди і закуски. Недобросовісні виробники часто користуються нашою любов'ю до цього продукту, і економлять на виробництві. УНІАН розповість, як вибрати найсмачніші шпроти, і на що варто звернути увагу при покупці риби.

Важливий нюанс: після відкриття шпротів не зберігайте їх у фабричній упаковці. Відкрита жерстяна банка швидко окислюється і покривається іржею. Перекладіть рибу в пластикову або скляну тару.

Позначення на упаковці

Вибрати найсмачніші шпроти можна, придивившись до упаковки. Існують два види рибної консерви - екстра і перший сорт. Шпроти екстра класу роблять з "благородної" багатої жирами і вітамінами балтійської кільки, а в продукті першого сорту використовують дрібну і дешевшу рибу.

Відео дня

Ні в якому разі не купуйте шпроти, якщо банка деформувалася або здулася. Такими консервами можна отруїтися.

Також шукайте інформацію про місці виробництва консерви. Якщо шпроти виготовлялися на заводі, який знаходиться далеко від прибережної зони, то в них найімовірніше використовують заморожену сировину. У таких консервах відбувається окислення ліпідів, і риба почне розвалюватися ще в банку.

На упаковці пошукайте символ Baltic Premium Fish - цей знак якості гарантує, що всередині знаходиться добірна найкраща риба.

Які шпроти найсмачніші? Традиційно найкращими вважаються латвійські або ризькі шпроти - саме в цій країні винайшли страву.

Склад

Якісні шпроти виробляють всього з трьох інгредієнтів: копченої риби, солі та соняшникової олії. Якщо на банці вказано десяток ароматизаторів і консервантів - від покупки краще відмовитися.

Термін придатності

Ще один секрет, як вибрати шпроти - при покупці консерви зверніть увагу на термін придатності риб. Звісно, зіпсовану рибу купувати ні в якому разі не можна. Однак брати недавно виготовлену рибу теж не варто. Чим довше маринуються шпроти, тим м'якшими і ароматнішими вони стають.

Які шпроти найсмачніші / фото ua.depositphotos.com

Зовнішній вигляд шпрот

Відкривши упаковку якісних шпрот, ви побачите щільну і велику рибу. Шматочки риби не мають розвалюватися, коли їх дістають з банки. Якщо шпроти розсипаються, а на шкірі видно пошкодження - вони виготовлені з порушеннями.

Бульйон в банці має бути золотистим і прозорим, без осаду і зайвих деталей. Якщо олія в шпротах каламутна, то виробник використовує штучні консерванти.

Як перевірити якість шпрот будинку

Навіть підробка консерви зовні може виглядати апетитно. Визначити найкращі шпроти після покупки допоможе домашній експеримент

Для цього налийте воду в ємність і вилийте в неї бульйон з банки шпротів. Розмішайте ложкою. Якщо на поверхні води з'явилася жирна плівка, то рибу для консерви коптили натуральний чином. А якщо вода помутніла - то виробник замість повноцінного копчення використовував рідкий дим.

Вас також можуть зацікавити новини: