У липні пора закривати вишневе варення / фото ua.depositphotos.com

У липні на присадибних ділянках і базарах вже повним ходом почали з'являтися фрукти, овочі та ягоди. А це означає, що настає гаряча пора для господинь, які мріють зробити різноманітні заготовки на зиму. Що можна консервувати в липні місяці - читайте в матеріалі.

Які заготовки зробити в липні - ідеї досвідчених господинь

Що консервують в липні, добре знали наші бабусі. Перш за все вони звертали увагу на смородину, малину і вишні. Якщо ваші домашні їх люблять, то у вас в арсеналі компоти і варення з них. А з вишні ще можна приготувати і наливку. Також можна закрити персики та абрикоси.

З овочів в липні багато гороху, кабачків і огірків. З останніх двох вийдуть відмінні салати. В цей час на грядках вже з'являються ранні сорти томатів.

Відео дня

Що консервувати в серпні - що радять господині

На останній літній місяць припадає пік консервування. У цьому місяці багато помідорів, тому господині вже закривають томатний сік і збільшують приготування салатів, борщових заправок, лечо і аджики.

Також консервують в серпні перець, патисони, баклажани, квасолю. Господині з досвідом радять з баклажанів готувати на зиму різні закуски і салати, а також ікру.

Що закривають в серпні з фруктів, так це груші, яблука і сливи. З них виходить відмінне варення, а ще їх можна закривати цілими. Додатково варто звернути увагу на диню - з неї вийде смачний джем. 

Якщо ви любите консервовані кавуни, то їх теж потрібно закривати якраз в серпні. 

Раніше УНІАН писав, як заморозити ягоди в контейнері.

Вас також можуть зацікавити новини: