Скільки вариться свинячий язик / depositphotos.com

Серед великої кількості різних субпродуктів свинячий язик займає далеко не останнє місце по корисності. Завдяки тому, що в складі продукту є магній, фосфор, калій, мідь, натрій, а також інші необхідні речовини, язик свинки рекомендований навіть для дитячого раціону. УНІАН розповість, як варити язик свинячий правильно.

Раніше ми говорили про те, яка частина свинини найшкідливіша, а яка найсмачніша.

Як вибрати свинячий язик - правила

Для того щоб придбати якісний продукт, найкраще йти на ринок - саме там у вас буде можливість розглянути, помацати і понюхати весь запропонований асортимент. Нормальний свинячий язик, який можна купувати, повинен бути:

Відео дня
  • блідо-рожевого кольору;
  • з характерним нейтральним м'ясним ароматом;
  • пружний і щільний на дотик.

Якщо ви помітили будь-які плями сірого або коричневого відтінку, такий язик вже вживати в їжу не можна. Крім того, можете провести додатковий тест і натиснути пальцем на субпродукт. Вм'ятина на свіжому язику швидко зникне, а якщо немає - значить продукт неодноразово заморожували і розморожували.

Як почистити свинячий язик - підготовчий етап

Перед тим, як варити субпродукт, його потрібно позбавити від зайвих деталей. Візьміть свинячий язик і покладіть його в миску з водою на 1 годину, щоб субпродукт повністю відтанув. Потім гострим ножем приберіть плівки та інші непотрібні нам частини свинячого організму. Якщо ви бачите, що на продукті є якийсь бруд або волоски, то від них теж потрібно позбутися. Промийте язик у чистій воді і знову замочіть на 30-40 хвилин. 

Свинячий язик - рецепти варіння

Такий продукт вариться від півгодини до двох - в залежності від того, як і в чому ви вирішили його готувати.

У каструлі

Вам потрібно взяти велику ємність і налити в неї воду. Поставити на вогонь і дочекатися, поки цілюща волога перетвориться на окріп. Як тільки це трапиться, сміливо закладайте в каструлю свинячий язик і чекайте 1.5 - 2 години. Разом з субпродуктом можете додати перець горошком, лавровий лист і інші спеції, але тільки не сіль - нею продукт краще приправляти в самому кінці. У процесі варіння язика не забувайте періодично помішувати його і прибирати пінку.

В мультиварці

Викладіть субпродукт в чашу пристрою, а зверху залийте воду так, щоб вона повністю покривала свинячий язик. Ми рекомендуємо разом з язиком помістити в мультиварку очищені цибулину і моркву - так готовий варений продукт буде більш ароматним і смачним. Далі вам потрібно закрити кришку мультиварки, вибрати режим "Тушкування" і залишити продукт на 1 годину. По закінчення цього часу відкрити кришку апарату, зняти пінку, додати сіль і знову включити пристрій на 30 хвилин в тому ж режимі.

Вас також можуть зацікавити новини: