Як зробити обігрівач своїми руками / фото ua.depositphotos.com

Українців чекає найважча зима за весь час незалежності. Окупанти можуть завдавати ударів по критичній інфраструктурі, через що можливі перебої з газом і світлом в будинках. Щоб обігрітися в такій важкій ситуації, пропонуємо виготовити прості саморобні обігрівачі.

Раніше ми писали, як можна утеплити квартиру зсередини перед морозами, а також як утеплити вікна самостійно.

Обігрівач з чайних свічок і консервних банок

З чайних свічок і високих консервних банок можна зробити обігрівач для невеликої кімнати або кабінету. Такий прилад можна взяти з собою на природу в намет, або в бомбосховище.

Для цього свічки ставлять в бляшані банки з отворами для надходження повітря. Процес виготовлення обігрівача дивіться у відео.

Обігрівач зі свічки і горщиків

Свічковий обігрівач своїми руками / фото novoeizdanie.com

Свічковий обігрівач роблять зі свічки в скляній колбі, яку ставлять між двома цеглинами. Над свічкою ставлять спеціальний обігрівач з трьох горщиків різного діаметру, вставлених один в одного. Горщики з'єднують довгим металевим болтом, на який нанизують шайби і гайки. Глиняні горщики не дуже добре зберігають тепло - їх краще замінити консервними банками.

Такий обігрівач не дозволяє теплу свічки розсіятися в повітрі, а накопичує тепло в горщику. Центральний стрижень сильно нагрівається і виділяє додаткове тепло. Такий обігрівач не нагріє всю кімнату, але його можна поставити біля ліжка для додаткового тепла.

Грілки з пластикових пляшок

Наберіть дуже гарячу воду в пляшки і утеплюйте цією "грілкою" ліжко або одяг. Також пляшками можна гріти ноги, сидячи за столом. Щоб вода довше залишалася гарячою, пляшки можна обмотати рушником.

Обігрівач з спиртівки

Спиртівкою називають простий підручний обігрівач із залізної банки і запаленого спирту. Візьміть невелику залізну ємність із залізною кришкою, наприклад, банку з-під пива або згущеного молока. Накресліть горизонтальну лінію на позначці в 2/3 висоти банки. Зробіть на смузі 3-5 невеликих отворів в банку ножем або шилом.

Залийте в банку спирт і закрийте кришку. Поставте банку на незаймисту поверхню і струсіть, щоб спирт через отвори трохи облив банку зовні. Підпаліть спирт зовні і почекайте, поки він вигорить. Повторіть процедуру кілька разів, поки полум'я не стане "самостійним".

Такий обігрівач можна поставити біля себе і грітися, а також готувати на ньому їжу або кип'ятити чайник. Для більшої пожежної безпеки рекомендується поставити саморобну спиртівку в більшу залізну ємність.

Вас також можуть зацікавити новини: