Список посуду, який не можна ставити в мікрохвильовку / ua.depositphotos.com

Наявність мікрохвильовки в квартирі істотно полегшує процес розігріву їжі, але не всі українці знають, який посуд не можна гріти в мікрохвильовці. Ігнорування цих правил загрожує не тільки псуванням самих продуктів, але навіть і техніки.

Чому не можна гріти фольгу в мікрохвильовці

Виробники мікрохвильових печей стверджують, що розігрівати їжу в ємності, зробленій з алюмінієвої фольги, категорично заборонено. Причина проста - фольга - це тонкий лист металу, а всі ми знаємо, чому не можна гріти метал в мікрохвильовці. Якщо зробити це, то хвилі, які рухаються з величезною швидкістю всередині металевої камери СВЧ-печі, будуть відбиватися від фольги. Це призведе до виникнення іскор, поломки техніки і навіть пожежі.

Якщо ви все-таки хочете використовувати таку ємність, то беріть не фольгу, а фольгований папір. Зовні вони майже нічим не відрізняються, але зате папір товщий, більш стійкий до спеки, а також у нього є отвори для виходу пари.

Відео дня

Чому не можна гріти в мікрохвильовці в металевому посуді

Як ми вже пояснили, використання металевих і жерстяних ємностей для нагрівання їжі в мікрохвильовці під забороною. Метал може дати заряд, схожий на той, що ви бачите під час грози - блискавку. Також він відображає хвилі мікрохвильової печі, а це вже призводить до статичного розряду, через який може статися вибух. Якщо вам цікаво, чому не можна гріти ложку в мікрохвильовці або будь-який інший предмет, зроблений з металу, не перевіряйте це на собі - довіртеся нашим радам.

Чому не можна гріти в мікрохвильовці золото

Тарілки з золотими облямівками або візерунками теж небажано ставити в мікрохвильовку. Все тому що в складі такого декору знаходяться найдрібніші частинки металу, який під час роботи СВЧ-печі нагрівається і дає іскру. У кращому випадку, ваша ємність просто стане дуже гарячою, в гіршому - трапиться загоряння.

Цікаво, що досвідчені користувачі мікрохвильовок кажуть, ніби дорогі пристрої не реагують на наявність золотого напилення, і ці поради стосуються тільки бюджетної техніки.

Який пластик не можна гріти в мікрохвильовці

Контейнери з пластику - найпопулярніші ємності, які часто використовуються українцями для обіду на роботі. Навряд чи хтось із вас, приходячи в офіс, перекладає їжу в іншу тарілку - швидше за все, ви розігріваєте страву прямо в пластиковій тарі.

Робити так не можна, тому що пластик при нагріванні виділяє небезпечні канцерогени. Ними наповнюється їжа всередині контейнера, яка потім потрапляє до вас в організм. Розігрівати їжу можна тільки в тих пластикових ємностях, на яких є маркування PP і цифра 5, або схематичне зображення СВЧ (горизонтальні хвилі і/або напис "microwave oven safe"). Їх наявність підкаже, що перед вами тара з поліпропілену - матеріалу, стійкого до високих температур.

Вас також можуть зацікавити новини: