Чим замінити томатну пасту - варіанти / фото ua.depositphotos.com

Часто буває так, що під час готування ми розуміємо, що забули купити ті чи інші продукти. Звісно, йти в магазин заради одного пакетика томатної пасти вже не хочеться, а що можна використовувати замість неї - велике питання. УНІАН розповість, чим можна замінити томатну пасту в піці, борщі, тушкованій капусті та інших стравах.

Раніше ми говорили про те, чим замінити дріжджі у випічці.

Чи можна замінити томатну пасту аджикою - кращі альтернативи

Насправді, замінників помідорної заправки дуже багато, але далеко не всі вдається використовувати легко. Досвідчені господині називають перелік найбільш вдалих альтернатив для томатної пасти:

Відео дня
  • кетчуп;
  • томатний соус;
  • пюре зі свіжих томатів;
  • консервовані помідори;
  • томатний сік.

Ці п'ять продуктів є найкращим варіантом, якщо ви не знаєте, чи можете ви використовувати кетчуп замість томатної пасти, чи намагаєтесь зробити заправку з того, що є під рукою.

Чим замінити томатну пасту в піці

Під час приготування знаменитого італійської страви, найчастіше, використовується соус на основі томатів. Звичайно, в українських реаліях це - томатна паста, але, в цілому, якщо у вас такого продукту не виявилося, його легко можна замінити. Якщо ви не знаєте, чим можна замінити томатну пасту в піці, обсмажте свіжі помідори на оливковій олії, додайте сіль, перець, базилік і прованські трави. Вуаля - смачний соус до піци готовий.

Чим замінити томатну пасту в борщі

Якщо вирішили зробити українську національну першу страву, але томатної пасти немає, ідеально - використовувати замість неї свіжі помідори. Їх можна нарізати і додати до піджарки, посолити, поперчити і викласти в каструлю з іншими інгредієнтами. Альтернатива - томатний сік, але враховуйте, що по консистенції він більш рідкий, ніж паста, тому бульйону або води повинно бути менше звичайного.

Такий же варіант "працює" з і іншими першими стравами, так що, тепер у вас не буде питання про те, чим замінити томатну пасту в солянці.

Чим замінити томатну пасту в тушкованій капусті

У випадку з другими стравами, такими як гуляш або тушкована капуста, найкраще використовувати тільки свіжі помідори або пюре з них. Не думайте про те, чи можна замінити томатну пасту кетчупом в гуляші - він може "віддати" свої спеції зі складу страви, а це не завжди призводить до позитивного результату. Для того щоб розуміти, чим замінити томатну пасту в гуляші, виберіть соковиті помідори, зробіть на них надрізи і залийте окропом. Зніміть шкірку, розімніть овочі виделкою і додайте в сковороду з м'ясом або тушкованою капустою.

Вас також можуть зацікавити новини: