Топ-3 найгірших маринаду для шашлику / фото russianpulse.ru

Шашлик - це одна з найпопулярніших та смачних страв з м'яса, і вибір правильного маринаду грає важливу роль в створенні чудового смаку. Однак, є певні інгредієнти, які не рекомендується додавати в маринад для шашлику.

До слова, якщо ви збираєтеся на шашлики, то вам буде корисно дізнатися, як відіпрати пляму від масла на одязі.

Що не можна додавати в маринад для шашлику - найгірші варіанти

Ці інгредієнти можуть буквально знищити аромат м'яса і перетворити його в гумове щось:

Відео дня
  • оцет;
  • майонез;
  • кефір.

З оцтом легко переборщити і м'ясо буде віддавати неприємною кислинкою. Фахівці також кажуть, що думка, ніби оцет розм'якшує м'ясо, неправильна. Крім кислоти, яка сама по собі й так некорисна, оцет не робить з м'ясом нічого. Якщо ж ви все одно хочете додати кислоти в шашлик - додайте в маринад лимон. Він, крім іншого, додасть екзотичного аромату. 

Жирний майонез плюс жирне м'ясо - дорівнює панкреатит й кілька сантиметрів в талії. Пожалійте свою печінку і підшлункову, не маринуйте м'ясо на шашлик в майонезі.

З кефіром вже не все так однозначно. Шашлик на кефірі й правда виходить смачним, але ось експерти впевнені, що таке м'ясо абсолютно некорисне. М'ясо в поєднанні з кефіром перешкоджає засвоєнню заліза та білка.

Чому в алюмінієвому посуді не можна маринувати м'ясо - залізна заборона

Алюмінієвий посуд володіє деякими особливостями, які можуть вплинути на процес маринування м'яса. У такому посуді під впливом кислоти виділяються токсичні речовини. Це ще одна причина не використовувати оцет в маринаді. Чи можна робити маринад в алюмінієвій каструлі без оцту? Так, якщо ваш маринад не кислий, то ніяких проблем. До речі, ця заборона стосується і металевого посуду.

В якому посуді краще маринувати шашлик:

  • емальований;
  • скляний;
  • керамічний;
  • глиняний.

Важливо. Під час маринування м'ясо краще зберігати в холодильнику, щоб запобігти росту бактерій.

Вас також можуть зацікавити новини: