Щоб сморід перестав докучати: як прибрати запах із взуття / фото depositphotos.com

Неприємний запах від взуття, помітний навіть оточенню – прикра проблема, від якої ніхто не застрахований. Розповідаємо, що ефективно поглинає запах у взутті і як запобігти його появі.

Як прибрати запах з взуття сіллю 

Один з популярних способів ефективно позбавити взуття від неприємного запаху – сіль. Вона поглинає зайву вологу, вбиває бактерії. 

Після носіння і перед використанням солі слід дати взуттю просохнути (навіть якщо воно не намокло) і вийняти устілки. Сіль можна засипати рівним шаром прямо в взуття. Також можна – що буде простіше і допоможе уникнути дискомфорту від крупинок в майбутньому – помістити сіль в чистий мішок або носок, і вже його помістити в взуття. Рекомендують залишити сіль у взутті на одну ніч, вже на ранок – висипати. Процедуру рекомендують повторювати за необхідності і чергувати з сольовими або содовими ваннами для ніг.

Відео дня

Хлоргексидин від "аромату" у взутті

Ефективний засіб від запаху взуття можна знайти і в аптеці, наприклад – антисептик хлоргексидин. 

Ним слід ретельно обробити взуття зсередини. Зробити це буде зручно за допомогою шматочка вати або ватного диска. Далі взуття рекомендують відправити в міцно зав'язаний пакет на пару годин, і тоді – просушити на відкритому повітрі. 

Неприємний запах від взуття на хутрі - як розв'язати проблему / depositphotos.com

Неприємний запах від взуття на хутрі - як розв'язати проблему 

Як прибрати запах із зимового взуття з хутром – питання, над яким доведеться загадатися хоч раз чи не кожному власнику таких чобіт або черевиків. Особливо, якщо хутро синтетичне. Такі вироби важко просушити, в них погано циркулює повітря – все це перетворює чоботи і черевики на рай для бактерій, і вони мають зовсім не райський аромат. Щоб ситуація не стала катастрофічною, краще мати хоча б ще одну пару і міняти взуття через день.

Обов'язково сушіть таке взуття – за допомогою вкладеного зім'ятого паперу або спеціальних пристроїв для сушіння. Обробляйте хутро антисептиками (підійде навіть спирт з водою) і не бійтеся додавати що-небудь ароматне. Можна капнути пару крапель ароматичних масел, покласти пакетик чаю або меленої кави під устілку або просто скористатися покупним дезодорантом для ніг.

Що робити, щоб взуття не почало смердіти  

Найкращий засіб від неприємного запаху від ніг у взутті – вжити заходів для запобігання його появи. Ось кілька правил, що зробити, аби взуття не смерділо, яких можна дотримуватися в домашніх умовах: 

  • носіть різне взуття і міняйте устілки;
  • носіть шкарпетки з натуральних матеріалів, які вбирають піт; 
  • влаштовуйте своїм черевиків, туфель і кросівки "повітряні процедури" принаймні раз в тиждень; 
  • слідкуйте за здоров'ям стоп;
  • спробуйте дезодорант для ніг – такі можна знайти навіть в мережевих магазинах побутових товарів.

Вас також можуть зацікавити новини: