Якщо утеплити дерев'яні вікна, то зиму можна пройти без проблем / фото ua.depositphotos.com

У ці складні часи не у всіх є можливість встановити в своїй оселі сучасні вікна, проте всім нам потрібно готуватися до похолодання і зими. Є багато варіантів, як і чим утеплити дерев'яні вікна. Вони відрізняються один від одного не тільки матеріалами, але і місцем установки. У квартирі у вас є доступ до всього вікна лише з внутрішньої сторони, а ось приватний будинок дає більше роздолля.

Як утеплити дерев'яні вікна в приватному будинку

Якщо ви проживаєте на окремій території, у вас є набагато більше варіантів, як утеплити дерев'яні вікна зовні, а не тільки всередині. Щоб мінімізувати втрату тепла, дотримуйтесь інструкції:

  • Ретельно очистіть укоси від старих матеріалів, які можуть в перспективі відвалитися. До них відноситься штукатурка, шпаклівка, фарба і т. д.
  • Обробіть поверхню ґрунтовкою і задуйте всі щілини монтажною піною. Якщо проблема зовсім запущена, можете обклеїти укіс пінопластом. Головне - простежте, щоб він заходив на раму.
  • Якщо використовували піну, то обріжте її після застигання і закрийте штукатуркою. У випадку з пінопластом роботи буде більше. Доведеться докупити полімерну сітку, щоб закрити матеріал, а на кутах встановити перфоровану стрічку. Тільки після цього можна штукатурити.
  • Далі грунтуємо і фарбуємо.

У квартирі це буде складніше, адже там зручніше утеплювати зсередини. Лайфхаки для багатоквартирного будинку підійдуть також і для приватного житла.

Відео дня

Як утеплити дерев'яні вікна в квартирі

Перш ніж братися за віконні рами і щілини, можна обклеїти скло термоплівкою. Вже після цього кроку тепловтрат буде менше.

Розповідаємо, чим утеплити вікна дерев'яні, щоб закрити щілини і прибрати протяг:

  • вата;
  • ущільнювач;
  • папір;
  • монтажна піна;
  • герметик.

Будь-який з цих варіантів підходить, і кожен може вибрати на свій смак, що йому ближче. Також проблему можна вирішити більш категорично, повністю закриваючи вікно від проникнення холодного повітря.

Як утеплити дерев'яні вікна плівкою

Найкращим варіантом, як утеплити вікна на зиму дерев'яні, все ще залишається ПВХ-плівка. Головне, купіть її якомога щільнішу і роздобудьте меблевий степлер зі скобами. У тих місцях, де будете кріпити, наклейте товстий скотч або ізоляційну стрічку - це потрібно, щоб не порвалася плівка. Звичайно, в житловому приміщенні вона буде виглядати не дуже естетично, але відмінно підійде для балконних вікон або лоджії.

Раніше ми розповідали, як перевести вікна на зимовий режим і чому термоплівка для утеплення вікон - ефективний засіб.

Вас також можуть зацікавити новини: