В якій воді варити гречку / depositphotos.com

В яку воду закидати гречку - холодну, гарячу чи заливати окропом? У всіх господинь щодо цього різна думка. Тому ми вирішили розібратися, у воді якої температури потрібно все-таки варити гречку, щоб вона вийшла і смачною, і розсипчастою.

Раніше ми вже розповідали, як правильно варити гречку - кілька кулінарних лайфхаків для ідеальної каші.

В яку воду закидати гречку - холодну, гарячу чи окріп

Готувати гречку в холодній воді можна, але не зовсім правильно, кажуть досвідчені господині. І ось як це пояснюють. Справа в тому, що якщо гречку кинути в холодну воду, то ядра гречки розкисають, і каша виходить в'язкою. І навпаки - якщо гречку закинути в окріп, вона не розкисає, а гречана каша виходить розсипчастою.

Відео дня

Тому додавати крупу в воду радять після того, як вона закипить. Потім температуру потрібно зменшити до мінімуму, а каструлю накрити кришкою - крупа не повинна вирувати при варці.

Якою водою заливати гречку на ніч та як потім варити 

Водночас попередньо замочувати гречку потрібно в холодній воді. Замочена крупа звариться набагато швидше. Але засипати її потім все-таки краще в окріп. 

Нагадаємо, що пропорція гречки і води - 1:2,5.

Вас також можуть зацікавити новини: