Масло можна розм'якшити за лічені секунди / фото ua.depositphotos.com

Знання того, як можна швидко розтопити вершкове масло, може значно спростити ваше життя. Це знадобиться і щоб швидко намазати маслом бутерброди, і щоб зробити ніжний масляний крем.

Раніше ми говорили про те, як перевірити вершкове масло на натуральність.

Як швидко розм'якшити заморожене вершкове масло

Якщо вам потрібен невеликий шматочок м'якого масла, щоб намазати його на хліб для домочадців, просто залийте склянку окропом (він у вас залишиться при приготуванні ранкового чаю), а потім, коли він стане неймовірно гарячим, вилийте воду. Склянкою потрібно накрити холодний кубик - незабаром масло достатньо розм'якшиться, щоб мазати по тосту.

Відео дня

Найпростіший спосіб пом'якшити великий шматок масла - залишити його на кухонному столі або близько до батареї на годину. Однак не завжди все йде за планом і іноді рішення про приготування торта виникає спонтанно.

В такому випадку можна розтопити масло на водяній бані. Для цього набираємо в каструлю воду і поміщаємо туди ємність поменше, в якій буде наше масло. Воно розтане від температури води, в якій перебуває ємність. Цей же фокус можна повторити з шоколадом.

Якщо ж вам потрібно тільки розм'якшити, а не повністю розтопити масло, можна скористатися мікрохвильовкою. Відправляємо продукт на 30 секунд в піч і чекаємо результату. Під час наступного циклу регулярно перевіряйте, щоб встигнути зупинити процес вчасно.

Як швидко розм'якшити вершкове масло на крем

Якщо у вас відключили світло і газ, а масляний крем зробити все одно потрібно, то не варто впадати у відчай. Беремо кілька листів пергаменту, качалку і масло. Розміщуємо наш брусок між листами і починаємо розкочувати. Чим тонше шар, тим швидше воно розм'якшиться. Потім його можна буде перемістити в посуд і змішати з іншими інгредієнтами.

Вас також можуть зацікавити новини: