Що робити, якщо сіль перетворилася на камінь - два легких способи повернути сипучість / фото ua.depositphotos.com

Сіль - найпоширеніша спеція на планеті. Вона є у кожної господині вдома. Ця приправа використовується у всіх стравах, навіть у десертах, завдяки своїй здатності посилювати смаки. Крім того, її використовують навіть під час прибирання в будинку, як абразив.

При цьому у солі є ще й інша властивість – гігроскопічність – вона поглинає воду, через що буквально перетворюється на камінь. В цьому випадку дуже складно використовувати спецію за призначенням.

УНІАН розбирався, що робити, якщо сіль закаменіла.

Відео дня

Найпростіший спосіб вирішити цю проблему - застосування грубої сили, тобто просто розбити соляний камінь. Але можна піти іншим шляхом - висушити сіль.

Як тільки спеція позбудеться зайвої вологи, то знову перетвориться в пісок. Є кілька легких способів, як висушити сіль від вологи – в духовці або в мікрохвильовці.

Як висушити сіль в духовці - 15 хвилин і все готово

Це дуже простий і легкий спосіб повернути спеції первісний вигляд.

Що для цього потрібно:

  • розігрійте духовку приблизно до 50-60 градусів;
  • сіль по можливості розподілити тонким шаром на пергаменті, яким потрібно застелити деко;
  • сушити спецію в духовці приблизно 10-15 хвилин.

Якщо солі насипали на деко досить багато або потрібно прискорити процес сушіння, то приправу можна акуратно помішувати. Це дозволить солі рівномірно просушитися.

Коли процес завершиться, то спеції треба дати час, щоб охолонути. Цей метод не тільки швидко вирішить проблему відсирілої солі, але і збереже її смакові якості.

Як висушити сіль в мікрохвильовці - хвилинний спосіб

Якщо з якоїсь причини немає можливості використовувати духовку для сушіння солі, то можна включити мікрохвильовку. Цей метод буде навіть швидшим.

Що потрібно зробити:

  1. Розподілити грудки спеції рівномірним тонким шаром на тарілці.
  2. Виставити низьку потужність, інакше сіль підгорить.
  3. Приправу потрібно прогрівати приблизно 30-60 секунд.

Після закінчення часу перевірте сіль, якщо вона ще волога, то процедуру можна повторити. Головне - стежити, щоб спеція не перегрілася.

Раніше УНІАН писав, чому рослинне масло стало каламутним і як повернути колишній колір і смак.

Вас також можуть зацікавити новини: