Як зберігати хліб / фото ua.depositphotos.com

Хліб - один з базових продуктів українського столу, який став дефіцитом у воєнний час. Він або зовсім відсутній на полицях, або продається за дуже високою ціною. Ми вже розповідали як зробити хліб вдома, а зараз дамо поради, як надовго зберегти здобу свіжою.

Як надовго зберегти свіжість хліба-поради

  • Якщо ви купили теплий хліб - дочекайтеся поки він повністю охолоне. Не пакуйте його поки він теплий, інакше продукт швидко зіпсується.
  • Різні види хліба потрібно зберігати окремо, оскільки у кожного своя мікрофлора.
  • Розріжте хліб не з кінця, а з середини. Так можна подовжити його термін зберігання.
  • Покладіть поруч з батоном четвертинку сирої картоплі або яблука. Тоді він довго не буде псуватися.
  • Також поруч з буханкою можна покласти маленький мішечок з сіллю. Сіль витягує вологу з хліба і довше зберігає його свіжість.

Чи можна зберігати хліб в холодильнику

У холодильнику хліб зберігається близько 3 тижнів, в морозилці - кілька місяців. Однак за довгий термін зберігання доведеться пожертвувати смаком. Такий хліб буде сухим і позбавленим смаку. Ні в якому разі не можна класти в холодильник хліб зі слідами цвілі, інакше грибок перейде на інші продукти.

Скільки зберігається хліб в хлібниці

У хлібниці хліб може зберігати свіжість 7-10 днів. Різні види хліба потрібно зберігати окремо або в целофанових пакетах. Хлібницю потрібно протирати оцтом раз в тиждень - так хліб в ній буде довше залишатися свіжим.

Відео дня

Вас також можуть зацікавити новини: