Лайфхаки, як відклеїти край скотча / фото depositphotos.com

Ймовірно, багато хто з вас стикалися з незначною, але при цьому вельми дратівливою проблемою, коли на мотку скотча не могли знайти його кінець. Щоб вам не треба було довго страждати з пошуком нігтями майже непомітного краю липкої стрічки на рулоні, опишемо кілька лайфхаків, як зачепити скотч.

Раніше ми писали, як правильно заклеїти вікна скотчем, щоб вони вціліли після вибуху.

Як знайти край скотча - легкі і прості способи

Знання про те, як розплутати скотч, стане в нагоді будь-якій людині, щоб зберегти свій час і нерви. Розкриємо прості, але дуже ефективні способи, як відклеїти край скотча:

Відео дня
  • Для першого способу вам треба взяти фломастер (бажано темного кольору) або ж добре підточений звичайний олівець. Щоб край скотча став видимим, обраним канцелярським приладдям треба провести по поверхні липкої стрічки, і на місці стику відразу ж прилипне фломастерна фарба або шматочки графіту від олівця.
  • Щоб знайти кінець скотча, потрібно взяти трохи будь-якої речовини, яке має консистенцію порошка: для цього добре підійде крейда, сода або борошно. Потім слід по поверхні липкої стрічки провести пальцем, який буде в порошку, або ж просто вмочити в нього моток скотча. Після цього його кінець відразу стане помітним через утворення білої лінії на краю скотча, де завжди залишається невелика кількість липкого клею, який не можна просто відчути пальцями, але маленькі частинки легко до нього чіпляються.

Якщо використовувати ці способи і лайфхаки, то вам не доведеться зайвий раз нервувати через пошук краю скотча, адже фломастери або борошно точно є в кожному будинку. 

Як зачепити скотч - поради, як не втратити його кінець

Існує один досить надійний метод, суть якого криється в тому, щоб взагалі не втратити край скотча і потім не займатися його болісними пошуками. Для цього треба після кожного закінчення користування липкою стрічкою не забувати прикріпити на її кінець будь-який невеликий предмет, який буде перешкоджати приклеюванню скотча до самого себе.

В якості такого "запобіжника" можна використовувати монету, скріпку, сірник або невеликий папірець. Непоганим варіантом буде згинання крайнього хвостика скотча вдвічі, що теж завадить йому прилипнути до стрічки. Також після роботи зі скотчем можна приклеїти назад його кінець, але зробити це треба зі зрушенням від осі намотування трохи в сторону, так щоб край липкої стрічки стирчав з котушки на кілька міліметрів.

Вас також можуть зацікавити новини: