Які квіти можна посадити без розсади / depositphotos.com

Пишна і квітуча клумба - обов'язковий атрибут для дачі або приватного будинку. Українці самостійно висаджують квіти, які не вимагають особливих навичок садівника і невибагливі у догляді. УНІАН розповість, які квіти садять у травні-червні, щоб вони цвіли все літо.

Раніше ми говорили про те, як садити кріп у відкритий грунт в травні 2022.

Які квіти посадити у дворі приватного будинку

Які квіти можна посадити зараз / depositphotos.com

Нижчеперелічені варіанти рослин підійдуть тим українцям, які не встигли або не змогли висадити розсаду. Квіти, які ми вибрали, підходять для посадки у відкритий грунт.

Відео дня

Китайська астра

Для того, щоб висадити однорічну айстру у відкритий грунт, засійте насінням грядку, зверху присипте грунтом і полийте. Досвідчені садівники рекомендують накривати засіяну ділянку плівкою до появи перших сходів. Коли з'являться сіянці з 4-5 справжніми листочками, їх потрібно прорідити і найбільш міцні пересадити на іншу ділянку.

Чорнобривці

Одні з найпопулярніших і улюблених українцям квітів, які, крім свого яскравого і привабливого зовнішнього вигляду, мають ще одну корисну якість - відлякують нематод. Чорнобривцям підходить будь-який грунт, навіть глинистий, а доглядати за ними довго не потрібно - засійте у відкритий грунт, полийте і чекайте сходів.

Волошка

Такі квіти бувають не тільки синього кольору, але і білого, блакитного або рожевого. Вони розмножуються самосівом, тому, одного разу висадивши насіння в грядку, ви надовго забудете про оновлення клумби. Для того, щоб висадити волошки, досить посіяти їх у відкритий грунт і полити. Рослини не вимагають вологи, тому цвітуть навіть в посуху.

Віола (Братки)

Багато дачників висаджують ці квіти на розсаду, але їх можна садити і у відкритий грунт. Головне - дочекатися, поки грунт добре прогріється, а до цього моменту тримати саджанці під плівкою. Братки вимогливі - їм потрібно багато свіжого повітря, регулярний полив і хороше освітлення. Саме тому кущі краще висаджувати на відстані 10-15 см один від одного.

Гладіолус

Початок травня - оптимальний час для висаджування цибулин гладіолусів. Перед посадкою їх потрібно очистити від лусочок і півгодини витримати в розчині марганцю. Для таких квітів потрібно вибрати сонячне місце, викопати лунку і посадити паростком вгору. Глибина повинна дорівнювати трьом діаметрам цибулини. В кінці рослину потрібно присипати землею і полити.

Лілійник

Квіти, схожі на водяні лілії, потрібно встигнути висадити в першій половині травня. Лілійники добре переносять тінь, але краще забезпечити їм достатню кількість світла. До грунту рослини не вимогливі - завдяки своїй потужній кореневій системі вони знайдуть собі потрібну порцію вологи.

Гіпсофіла

Красива біла хмара з квітів, яка росте кустарним способом. Гіпсофіла - польова рослина висотою в 80 см. оптимальна схема посадки для такої квітки - 60х80 см. Це багаторічник, тому, досить засіяти клумбу один раз, щоб на кілька років забути про флористику.

Иберис

Унікальна рослина, у якої квіти в молодому віці мають бузковий відтінок, а в міру дорослішання культури фарбуються в білий. Іберіс являє собою невисокі кущики з "кульками" з квітів. Після появи справжніх листочків сходи проріджують і розсаджують за схемою 40х40 см.

Космидиум

Однорічна рослина, яку можна без проблем висадити на клумбі. Якщо ви зробите це в травні, то вже в другій половині літа отримаєте пишний квітник. Висівають космідіум, заглиблюючи на 0,5 см в грунт. Між рослинами бажано витримувати відстань не менше 15 см.

Амарант

Ефектна квітк-однорічник, яка точно вам сподобається - вона прикрасить сад яскраво-червоними і жовтими бутонами. Садові амаранти зазвичай доростають до 40-70 см у висоту. Висаджуючи таку рослину, витримуйте відстань до 30 см або після перших сходів прорідіть грядку і пересадіть більш міцні саджанці на окрему ділянку.

Вас також можуть зацікавити новини: