Туалетний папір може нашкодити здоров'ю / фото ua.depositphotos.com

Чи може Туалетний папір нашкодити здоров'ю, яким віе буває і як вибрати ідеальний? Ці питання хвилюють багатьох, і не дивно. Адже туалетний папір є невід'ємною частиною нашого життя і важливим елементом гігієни.

Раніше УНІАН розповідав, чим можна замінити туалетний папір в екстрених випадках.

Перше, на що варто звернути увагу при виборі туалетного паперу - це його безпеку. На жаль, не кожен рулон на ринку безпечний для використання. При покупці варто звернути увагу на склад та якість паперу.

Відео дня

Якщо ви ставите питанням, який туалетний папір корисніше, то відповідь на нього залежить від ваших особистих переваг і потреб. Деякі люди віддають перевагу м'якшому паперу, а інші - міцнішому.

Однак, якщо вибирати між сірим та білим туалетним папером, то варто віддати перевагу білому. Адже сірий папір зазвичай виготовляється з перероблених матеріалів і містить більше хімічних домішок, які можуть завдати шкоди вашому здоров'ю.

Чим шкідливий сірий туалетний папір? 

Зазвичай, такий папір виготовляється з вторинної або змішаної сировини. Через це в ньому можуть міститися небезпечні для організму залишки свинцю, які, наприклад, містяться в чорнилі старих газет. 

Також в сірому папері може виявитися тирса - не складно здогадатися, чим вона небезпечна для інтимних місць.

Так що, на питання, який туалетний папір краще: сірий або білий, однозначна відповідь - білий.

Але навіть серед білого туалетного паперу, який робиться з безпечної целюлози, бувають різні види. Одні виробники роблять його м'якішим, інші - міцнішим. Тож якщо ви не знаєте, який туалетний папір найкращий, спробуйте кілька різних видів, щоб визначити, що підходить саме вам.

І нарешті, найгірший туалетний папір - це той, який може викликати роздратування та алергічні реакції. Зазвичай до таких відносять ароматизований иуалетний папір та кольоровий. Барвники та ароматизатори можуть викликати алергію та порушувати кислотно-лужний баланс чутливих ділянок шкіри. Тому, при виборі паперу, варто звертати увагу на склад та якість, щоб уникнути неприємних наслідків.

Вас також можуть зацікавити новини: