Використання туалетного паперу несе в собі ряд ризиків / фото ua.depositphotos.com

Туалетний папір входить в список обов'язкових домашніх покупок в кожній родині. Однак, чи так він необхідний? УНІАН розповість, в чому небезпека туалетного паперу для людини і чим його можна замінити.

Раніше ми розповідали, як часто міняти ліжко і наволочку і що буде, якщо не міняти зубну щітку.

Чому варто відмовитися від туалетного паперу

Вчені дійшли висновку, що використання туалетного паперу шкодить не тільки навколишньому середовищу, а й здоров'ю людини. Він здатний підвищити ризик виникнення анальних тріщин та інфекцій сечовивідних шляхів.

Відео дня

Особливу небезпеку становлять гігієнічні засоби з ароматизаторами. Для їхнього створення використовуються синтетичні добавки, які можуть викликати алергію і навіть ракові пухлини. Велика кількість хімії стає ідеальним середовищем, в якому швидше розмножуються бактерії і грибок. УНІАН підібрав варіанти того, що можна використовувати замість туалетного паперу.

Вологі серветки замість туалетного паперу

Використання вологих серветок дозволить вам не тільки очистити задній прохід, але і зволожити його. Для цього найкраще підійде вологий туалетний папір, однак для економії можна купити дитячі вологі серветки, які не містять великої кількості шкідливих хімічних добавок.

Ще одним варіантом може стати біде. Серед його безперечних переваг:

  • гігієна (вода та мило краще очистять, ніж папір);
  • немає шкоди для екології (виготовлення туалетного паперу шкодить природі і виснажує ліси);
  • зменшує ризик геморою (вода не чинить такого тиску на задній прохід).

Однак, бувають ситуації, коли вдома немає нічого з перерахованого вище, а момент "ікс" вже настав. Можна прийняти душ, очистивши себе подібним чином. Газета замість туалетного паперу в такому випадку теж підійде. Краще перед використанням трохи пом'яти її руками, щоб газета стала м'якшою. Якщо у вас в наявності більше часу, то газету можна замочити, а потім просушити.

Вас також можуть зацікавити новини: