Як зберігати взуття в шафі на зиму - низка корисних порад / фото pixabay.com

Чоловіче зимове взуття і жіноче прослужать вам не один сезон, якщо ви правильно обробите його і будете зберігати до нового похолодання правильно. Найперший крок - зберіть все зимове взуття разом, вимийте, просушіть і розсортуйте за висотою.

Після цього вже можна розбиратися з нюансами. Тільки не сподівайтеся, що куплене за копійки взуття прослужить довго. Хочете, щоб воно радувало вас роками - вибирайте якісні речі.

Відео дня

УНІАН раніше радив, як вибрати зимове взуття.

Як правильно підготувати зимове взуття до зберігання

Коли взуття вже вимите, подбайте про його зовнішності - щоб гладка шкіра залишалася красивою, її найкраще обробити емульсійними кремами. Нубук і замшу необхідно покрити спеціальними засобами. Щоб взуття з нубуку ще вам прослужила не один сезон, обов'язково обробіть його аерозолем, який захистить річ і не дозволить їй пересохнути.

Для очищення замшевого взуття вам знадобиться спеціальна щітка, просочення чи піна-очищувач. Зверніть увагу, що якщо ви використовуєте засіб не для замші, то можете зіпсувати своє взуття. Тому купіть відповідні засоби і строго дотримуйтеся інструкцій.

Коли розберетеся з зовнішньою стороною взуття, візьміться за внутрішню - обов'язково необхідно продезінфікувати речі, щоб позбутися бактерій, грибка і неприємного запаху.

Продається спеціальний дезінфектор для взуття - ним користуватися дуже легко і зручно. Але, якщо ви легких шляхів не шукаєте, то можете зробити розчин марганцівки. Просто киньте в теплу воду стільки марганцівки, скільки потрібно, щоб рідина стала рожева. Потім змочіть у розчині м'яку ганчірку і нею протріть внутрішню частину взуття. Після такої процедури взуття потрібно висушити. Окремо рекомендується випрати устілки й шнурівки.

Отже, чим обробити зимове взуття перед зберіганням, ми з вами розібралися. Тепер ще один дуже важливий крок - потрібно вибрати місце, в якому речі будуть зберігатися. Є кілька важливих нюансів:

  • не можна зберігати взуття в надто теплих/холодних місцях чи в місці з підвищеною вологістю - речі можуть пересохнути або запліснявіти;
  • не дозволяйте сонячним променям потрапляти на взуття;
  • не зберігайте взуття в щільно закритих контейнерах і в пакетах, вироби мають "дихати".

Ось такі головні "взуттєві табу". Якщо хочете, щоб взуття не втратило зовнішній вигляд - дотримуйтеся їх.

Де і як зберігати зимове взуття - що потрібно знати

Знайдіть для взуття затемнене, прохолодне і сухе місце. Ідеальний спосіб зберігання - заповнити взуття пом'ятої сухим папером і укласти в картонні коробки. Взуття зі шкіри, нубуку та замші також можна зберігати в спеціальних тканинних мішках.

Високе взуття ні в якому разі не можна складати - якщо халяви взуття замнуться, там можуть з'явитися заломи чи тріщини. Щоб цього не сталося, можна взяти невеликий шматок картону, зігнути його і зробити подобу гомілки - з такою формою ваше взуття не зіпсується.

Як зберігати зимове взуття без коробки

Зимові черевики на низьких полицях можна зберігати дуже компактно - поставте один черевик носком до стінки, а інший - п'ятою до стінки. Так у вас поміститься більше взуття.

На низьких полицях можна складати високі чоботи, але спочатку вкладіть в гомілку скручені смужки картону, щоб взуття тримало форму. Чоботи вкладайте так: один - п'ятою до стінки, а інший покладіть поруч інакше - носком до стінки.

Якщо у вас глибока і невисока полиця - там можна компактно розмістити зимові кросівки. Один кросівок ставте п'ятою до стінки, покладіть на носок речі шматок картону (можна використовувати бахіли), а потім зверху на нього поставте п'яту другого кросівка. Зробите так, - і у вас зимове взуття жіноче і чоловіче буде розставлене дуже компактно. 

Після того, як розставите взуття, покладіть поруч засіб від молі.

Вас також можуть зацікавити новини: