Важливі прикмети 29 лютого - ритуали та повір'я / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Останній день лютого у високосному році має неймовірну магічну силу. Вважається, що люди, народжені в цю дату - особливі, а всі ритуали, проведені 29 лютого, мають серйозні наслідки. УНІАН розповість, які є прикмети на сьогодні - що не можна робити, а що потрібно.

29 лютого - свято Кащея-Чорнобога

Слов'яни здавна знали, що за незвичайний день 29 лютого - ритуали проводили дуже обережно, від деяких дій взагалі відмовлялися. Головне одне - 29 лютого наші предки зустрічали день Кащея-Чорнобога.

Кащей-Чорнобог - це божество, яке вважається одним із найзліших і "темних", повелителем Темряви і царства Наві. Це Бог холоду і зла, втілення найстрашніших людських вад і гріхів. Саме він уособлює злу половину життя. З давніх-давен він зображувався, як істота, подібна до людини, але чорного кольору і з посрібленими вусами. Слов'яни приносили йому жертви перед важливими справами і подіями, причому, жертви були у вигляді людей або тварин.

Відео дня

Що потрібно зробити 29 лютого, щоб Чорнобог не зіпсував вам життя

Народні прикмети свідчать, що в ніч із 29 лютого на 1 березня необхідно розчавити в руці сире яйце - таким чином Кащею настане кінець. Логіка криється в стародавніх казках - як відомо, в яйці міститься смерть цієї міфічної істоти. Крім того, Кащей, згідно з повір'ями, пов'язаний із зимою, як із найтемнішою і найхолоднішою порою року. 29 лютого також закінчується і цей цикл.

Вас також можуть зацікавити новини: