Передбачення Нострадамуса 2022 / depositphotos.com

Мішель де Нострадам (більш відомий як Нострадамус) був знаменитим астрологом, алхіміком і провісником. Відомо, що в 1555-му році він опублікував книгу "Пророцтва", де записані 942 катрена (чотиривірші), що описують долю людства до 3797 року. УНІАН розповість про те, що з його передбачень збулося, а які події нам ще належить пережити.

Раніше ми пропонували передбачення Ванги на 2022 рік.

Унікальність катренів Мішеля де Нострадамуса

Дослідники його передбачень стверджують, що в 1550 році алхімік почав видавати альманах "Сторіччя", пророцтва в якому будуть розписані по місяцях на кожен рік. Через 5 років, в 1555 році, він видав першу частину цієї книги, що отримала назву "Пророцтва"

Відео дня

Катрени були написані на чотирьох мовах (грецька, старофранцузька, італійська та латинь). Ніяких точних дат, імен або назв країн - щоб не провокувати паніку і хаос. Такий підхід Нострадамуса дозволив майбутнім поколінням тлумачити пророцтва на свій розсуд.

Таблиця прогнозів Нострадамуса - минуле

Що передбачав Нострадамус / depositphotos.com

Люди, які приділяють величезну кількість часу трактуванню чотиривіршів Нострадамуса, виділяють кілька пророцтв, що збулися. У XXI столітті можна говорити про них, як про трагічні події, що відбулися.

Друга світова війна і Адольф Гітлер

У Західній Європі в сім'ї бідних людей народиться дитина. Вона захопить багатьох своїми промовами, а слава про неї дійде до східних земель. Люті голодні звірі перейдуть річки, а світ буде битися проти Хістера.

У 1888 році в не особливо заможній родині дійсно народжується хлопчик. Через кілька років, після Першої світової війни, він стає лідером нацистської Німеччини, а ще пізніше розв'язує кровопролитну війну проти СРСР. Що таке "Хістер" дослідники до кінця не розуміють, можливо, це була помилка провісника.

Хіросіма і Нагасакі

Небесна стріла протягне крило смерті - велике завоювання. Гордий народ буде убитий каменем, скинутим з дерева. Чутки про щось жахливе, створене людиною, призведе до винищення всього живого.

В кінці 1945 року США скидають атомні бомби на японські міста, внаслідок чого помирає величезна кількість людей. Історики вважають, що під Каменем, скинутим з дерева, провидець мав на увазі ядерні "гриби", які з'являються після вибуху бомби.

Вбивство Джона Кеннеді

На великого обрушаться нещастя з даху. У цьому звинуватять невинного і вб'ють його.

Відомо, що Джон Кеннеді був застрелений снайпером під час візиту в Даллас. Снайпер стріляв з височини, за деякими даними - з даху або верхнього поверху багатоповерхового будинку. У вбивстві звинуватили Харві Лі Освальда, який помер у камері до суду.

Передбачення Нострадамуса на 2023 рік і далі

Сучасні історики знаходять в пророцтвах алхіміка відомості, які можна адаптувати до нинішніх реалій. УНІАН наводить як приклад чотири найбільш лякаючих тлумачення.

Голод і лиха

Ніяких абатів, ченців, послушників, яким потрібно вчитися. Мед буде коштувати набагато дорожче, ніж віск для свічок. Ціна пшениці стане настільки високою, що людини будуть в жаху. А їх побратими готові будуть їсти один одного від відчаю

Саме так описав Нострадамус події, які зараз вже не здаються такими божевільними. За даними ООН, через вторгнення Росії в Україну продовольча криза торкнулася всього світу, а перспективи голоду стають досить реальними.

Міграція населення

Від крові і голоду більше бід. Сім разів наближайся до морського пляжу ... Голод, місто взято, полон.

Експерти відзначають, що кількість біженців, які приїхали в Європу через війну, перевищила всі можливі показники попередніх років. Сталося це через регулярні обстріли, окупацію та відсутність умов для життя у багатьох українців.

Падіння астероїда

Новий, стрімкий і раптовий дощ. Він зупинить дві армії. Небесний камінь, який принесе пожежі, а море зробиться кам'янистим. Буде багато смертей на суші і на морі.

Нострадамуса в цьому передбаченні підтримувала і Ванга, стверджуючи, що руйнівне небесне тіло зіткнеться з Землею. Точна дата, звичайно ж, невідома, але наслідки будуть катастрофічними.

Вибух у Середземному морі

Сорок років не буде веселки... суха земля стане більш висушеною, і будуть великі повені.

Алхімік бачив, що в XXI столітті люди зроблять щось, що змінить клімат на Землі. Сучасні дослідники пов'язують це передбачення із застосуванням ядерної зброї. Якщо це трапиться, будуть не тільки людські втрати, а й повне "оновлення" життя на планеті.

Вас також можуть зацікавити новини: