Сьогодні - Всесвітній день вегана / фото Pixabay

Яке свято 1 листопада 2020

Цього дня світ відзначає Всесвітній день вегана, Католицький день усіх святих, День обізнаності про синдром Леннокса-Гасто, Міжнародний день вина "Ксіномавро".

Читайте такожЦерковні свята у листопаді: православний календар на третій місяць осеніВ Україні - День працівника соціальної сфери, у США - День приготування їжі своїм вихованцям, День сімейної грамотності, День оцту, День просмажених молюсків, День зубної щітки, в Мексиці, на Гаіті - День мертвих, у Болгарії - День народних будителів, у Бутані - День коронації короля, на Віргінських островах - День свободи, в Алжирі - День революції, в Японії - День пам'яті сил самооборони, у Білорусі - День працівників цивільної авіації. 

Пам'ятні дати 1 листопада, річниці та події

У 1512 році вперше була показана публіці розпис Сикстинської капели, оформленої Мікеланджело.

Відео дня

У 1755 році стався найсильніший землетрус у Лісабоні та цунамі, що було за ним. Загинуло не менш ніж 100 000 людей.

У 1896 році в журналі "National Geographic" уперше з'явилася картинка, що показує оголені груди жінки. Це було фото чоловіка і жінки з зулуського племені (ПАР). Редакція "National Geographic" подібною публікацією створила прецедент: з одного боку – жінка, за законами свого племені, була цілком одягненою. У той час як за західними мірками - гола. І якщо на початку XX століття досить популярні були листівки в стилі ню, то у ЗМІ все було як і раніше досить консервативно. Лише в 60-х у США в розпал сексуальної революції у широкому друку починають активно друкувати оголені жіночі фотографії. У 1953 році виходить журнал Playboy. Його засновник - Х'ю Хефнер, який працював на той момент в "Esquire", вирішив створити свій журнал для чоловіків. Перший номер журналу був зроблений прямо у нього вдома. Для того, щоб видання могло існувати, йому необхідно було придумати назву. Первісною назвою було - Stag Party ("Холостяцька вечірка"). Хефнер також попросив свого знайомого Арва Міллера намалювати йому емблему-символ журналу. Той і намалював ... Оленя в смокінгу. Але видавці журналу Stag пригрозили судом і назву журналу вирішено було змінити. Хефнер запозичив його в однієї невеликої компанії з продажу автомобілів. А художник Арт Паул намалював для нього новий символ - кролика в смокінгу. Щоб залучити аудиторію Хефнер вирішив друкувати на розвороті журналу фото оголених дівчат. Невдовзі багато журналів зарясніли голими тілами…

У 1939 році був показаний світу перший кролик, що народився після штучного осіменіння / фото vseprazdnichki.ru

У 1897 році студенти Туринського університету заснували знаменитий італійський футбольний клуб "Ювентус". Найстаршому з них було всього 17 років, саме тому клуб і отримав назву "Ювентус", що в перекладі з латинської – "молодість". Тоді хлопці навіть не припускали, що їхніми зусиллями народжується легенда футболу, клуб, який через сто років стане одним із найкращих клубів світу. Офіційні кольори команди, прийняті ще в 1903 році, - чорний і білий. "Ювентус" виступає в смугастих футболках чорно-білого кольору і білих шортах (у деяких сезонах – також чорних). До цього команда грала в рожевих футболках. За різними даними, футбольний клуб "Ювентус" (або як його ще називають – Стара синьйора) підтримують близько 170 мільйонів шанувальників із різних країн світу.

У 1939 році був показаний світу перший кролик, що народився після штучного осіменіння.

У 1941 році був відкритий міст між США і Канадою над Ніагарським водоспадом - "Райдужний міст". Свою назву він отримав через веселку, що постійно висить над водоспадом, оскільки промені сонця, перетинаючись з бризками, заломлюються й перетворюються на веселку.

У 1993 році був заснований Європейський Союз.

У 1998 році був заснований Європейський суд з прав людини.

Яке сьогодні церковне свято

Церква сьогодні вшановує пам'ять преподобного Іоанна Рильського / фото ua.depositphotos.com

Православна церква 1 листопада вшановує пам'ять преподобного Іоанна Рильського. Інші назви свята: "Проводи осені", "День Садока", "Дмитрієв день", "Конюхів день".  

Що сьогодні не можна робити

Не приймайте подарунки від малознайомих, уникайте масових заходів і великих скупчень людей. Постарайтеся не забути поставити домовому частування.

Прикмети на 1 листопада     

Читайте такожКоли Великдень у 2021 році: дата свята в УкраїніЗ давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

- пішов сніг – весна буде пізньою й сирою; 

- Птахи низько літають – чекайте на снігопад;

- іній на кущах і деревах – до морозу, тумани – до відлиги.

1 листопада іменини 

Іменини у Івана, Павла, Дмитра, Миколи, Сергія, Михайла та Петра.

Вас також можуть зацікавити новини: