Взимку наш організм проходить важливий період адаптації і відновлення / фото pixabay.com

Взимку наш організм проходить важливий період адаптації і відновлення, а тому багато чого змінюється – харчування, загальний стан і навіть зовнішній вигляд. Тому саме в цю пору року наша шкіра особливо гостро потребує догляду.

Зима – це мороз, вітер, пересушене повітря в приміщеннях й відсутність вітамінів. В таку погоду сальні залози виробляють менше підшкірного жиру, а в умовах сухого повітря приміщень, що обігріваються відбувається різке порушення гідроліпідного балансу шкіри, що може привести до критичного зневоднення.

Сьогодні існує безліч методів, які дозволяють не страждати від кліматичних факторів. Досвідчений лікар-дерматолог Катерина Дудікова розповіла, як доглядати за шкірою взимку.

Відео дня

Стежимо за вологістю повітря і живимо шкіру

«Правила догляду взимку залежать не тільки від погодних умов. В холоди, так само як і в теплу пору року, при догляді за шкірою важливо враховувати її тип», - каже лікар-дерматолог Катерина Дудікова.

Читайте такожЗ синім волоссям: MARUV несподівано змінила імідж і показала себе без макіяжу (фото)

Рівень вологості в деяких приміщеннях, наприклад, офісних знижується до 40%, а наша шкіра страждає навіть при 60%. Тому дуже важливо регулярно зволожувати шкіру обличчя. Чим холодніше на вулиці, тим більш поживним повинен бути крем для обличчя.

Взимку знижується захисний бар'єр шкіри, тому її потрібно плекати спеціальними кремами. Важливо правильно поєднувати зволоження та живлення. Не варто забувати, що шкіра, як і організм в цілому, на 2/3 складається з води – важливо насичувати шкіру вологою і зсередини. Пити більше рідини, особливо чистої води, щоб підтримувати рівень вологи на належному рівні.

«Всі продукти oil-free слід відкласти в шухляду і дістати, коли температура повітря почне перевищувати позначку +12, - зазначає доктор Дудікова, - вони ще більше підсушують шкіру, а вам зараз потрібно виключно зволоження».

Також важливий догляд за губами і шкірою повік. Вдень для повік краще застосовувати м'які кремові текстури. Якщо крем досить щільний, наносите його за годину до виходу на вулицю, а залишки видаліть серветкою через 10 хв. Губи слід захищати живильним бальзамом, гігієнічною помадою або декоративної помадою на основі поживних масел і воску.

Професійна допомога

Сьогодні ні для кого не секрет, то частина професійних апаратних косметичних процедур не можна робити влітку через занадто активне сонце. Наприклад, тільки взимку рекомендовано робити пілінги, лазерну шліфовку і лазерну епіляцію.

Експерт радить взимку не забувати про пілінгах / прес-служба

«Зима і рання весна – золота пора для пілінгів, - каже лікар-дерматолог Катерина Дудікова, - влітку сонце занадто активно і робити пілінги не рекомендується. А ось прохолодну пору року найкращий момент для таких процедур».

Пілінги допоможуть позбутися від гіперпігментації, нерівного кольору обличчя, потовщення рогового шару, закупорених і розширених пор.

Взимку йдемо на лазерні процедури

Період неактивного сонця – саме час для лазерних методів омолодження, таких як лазерне шліфування особи. Саме в цей час року циркуляція крові в організмі сповільнюється, що сприяє меншій чутливості шкіри, а отже і зменшує ризик виникнення сильних подразнень після процедури епіляції.

«Процедура лазерної шліфовки стимулює регенерацію шкіри, - продовжує лікар, - значно підтягує її, скорочує зморшки, відбілює глибоку пігментацію, вирівнює рубці і зменшує розтяжки. Але пам'ятайте, що ніякі салонні процедури і ін'єкції не дадуть бажаного ефекту, якщо ви не будете захищати свою шкіру в літній період».

Крім того, взимку значно простіше дотримати всі правила для успішного викорінення волосся. Адже якщо почати лазерне видалення волосся в зимовий час, до того часу, коли настане тепла погода, ви досягнете найкращих результатів. Ваша шкіра буде гладкою і красивою!