
Якщо звичайні курячі котлети набридли, спробуйте зробити соковиті "бомбочки" з начинкою. Цей рецепт змінить ваше уявлення про курятину. Страва виходить хрусткою зовні та ніжною всередині, "запечатуючи" всі соки. Це немов два в одному - м'ясна страва і гарнір.
Ви можете готувати курячі котлети з сиром, ананасом, кукурудзою, овочами тощо. Ми пропонуємо приготувати варіант із грибами. Принцип дуже простий - начинка загортається у фарш, після чого вироби панірують і запікають.
Курячі котлети - рецепт із начинкою
У цій варіації всередину йде начинка "жульєн", яка ідеально поєднується з куркою. Щоб зробити страву святковою, замість печериць можна взяти білі або інші лісові гриби.
Повний список інгредієнтів на курячі бомбочки:
- вісімсот грам фаршу;
- одна цибулина;
- чотириста грамів грибів;
- сто п'ятдесят грам сиру;
- зубчик часнику;
- сто п'ятдесят грам вершків або сметани;
- ложка масла;
- ложка олії;
- упаковка панірувальних сухарів;
- сіль, перець, сушені трави.
Також вам знадобиться харчова плівка та духовка.
Наріжте цибулину півкільцями, печериці - пластинками, подрібніть часник. На сковороді змішайте олію з маслом. Обсмажте кілька хвилин цибулю, потім додати гриби, часник і спеції за смаком. Смажити ще приблизно 5 хвилин. Влити вершки, тушкувати ще 5 хвилин і вимкнути вогонь. Окремо натерти на дрібній тертці сир.
Щоб приготувати соковиті курячі котлети, фарш рекомендується робити зі стегна. Додайте в нього сіль, перець, трави. Розділіть на 10 частин. Викладіть кожну на харчову плівку. Сформуйте пальцями тонкий корж. На центр помістить грибну начинку та посипте сиром. Потім загорніть плівку в кулю і сформуйте "бомбочки" з фаршу, щоб начинка залишилася всередині.
Обваляйте котлети курячі в панірувальних сухарях. Панірування можна зробити самим, якщо перебити черствий хліб у блендері або кавомолці.
Викладіть запаніровані кульки на деко з пергаментом. Запікайте курячі котлети в духовці 25 хвилин за 180°. Подавати рекомендується з картопляним пюре або овочевим салатом.