Всесвітній день алкоголіка / depositphotos.com

День алкоголіка в Україні та в усьому світі відзначається 20 лютого. Насправді, це свято - не привід зайвий раз випити, адже створене воно було з іншою метою. Всесвітній день алкоголіка заснували як свято тих, хто зміг вирватися з чіпких лап залежності.

Раніше ми говорили про те, яке свято 20 лютого зазначається, крім цього.

Чому алкоголь шкідливий для здоров'я - думка лікаря

Дієтолог Людмила Гончарова розповіла, які кількості алкоголю рекомендовані для помірного вживання, і як підібрати "свій" напій.

Відео дня

Алкоголь некорисний для організму, якщо ви випиваєте його частіше, ніж один раз на тиждень. Всесвітня організація охорони здоров'я з цього приводу вже зробила свої висновки. Для жінок є своє дозування - 30 мілілітрів один раз на тиждень, максимум - 50. Чоловікам - 50-70 мілілітрів один раз в тиждень спиртного напою. Мається на увазі міцного.

Гончарова підкреслила, що з неміцними спиртними напоями ситуація інша: келих вина, просекко - для жінки і приблизно до 300 мл неміцного алкоголю - для чоловіка (раз на тиждень).

Якщо частіше людина вживає, то це викликає не тільки залежність, але ще і деструктивно впливає, викликаючи запальні та інші патологічні процеси в організмі. 

Особливо згубно алкоголь впливає на підшлункову і печінку, тому що алкоголь зараховується до вуглеводних продуктів. І в організмі йде окислювальний стрес, порушується робота між клітинами, а також обмінні процеси в самій клітині, тому відбуваються запальні процеси. Більш того, навіть може підвищитися ризик зараження вірусними інфекціями.

Як вибрати відповідний напій - поради

Користь алкоголю і безпечна дозування / depositphotos.com

Експерт каже:

За генетикою можна мінімізувати патологічні явища алкоголю, якщо ми підберемо алкоголь з продукту, який найкраще засвоюється. Таким чином, ми знизимо інтоксикаційну складову. Наприклад, якщо у людини не засвоюється пшениця, то горілка їй не підходить. Така людина може вибрати для себе, наприклад, джин або текілу.

При цьому, потрібно розуміти, що рекомендовані дози не змінюються - залишаються такими ж, як описано вище. І думка про те, що кожен день потрібно випивати келих червоного вина - це брехня. Дієтолог вважає, що 150 мілілітрів один раз на тиждень цілком достатньо.

Що стосується пива, думка лікаря цілком стійка:

Якщо людина нічим не хворіє, то іноді, якщо двічі на тиждень, то вважається нічого страшного. Але є норма - один раз на тиждень - бажано не частіше. На сьогоднішній день цукровим діабетом і серцево-судинними захворюваннями, судинними запальними процесами зараз страждає, практично, кожен другий.

- резюмувала Гончарова.

День алкоголіка, який переміг хворобу - привітання

Слова підтримки для тих, хто впорався із залежністю / depositphotos.com

Сьогодні відзначається свято, в яке хотілося б побажати довгих і здорових років життя, чистого розуму і удачі в справах. Бажаю тверезо оцінювати будь-яку ситуацію в житті і завжди приймати тільки правильне рішення. Нехай тверезість послужить силою для звершення великих справ і втілення мрій.

***

Бажаю жити з чистою совістю і тверезою головою! Проведіть день, подаючи гідний приклад молодшому поколінню. Нехай в родині завжди буде мир, а пити бажаю не алкоголь, а смачний кефір!

***

Вітаю зі святом перемоги над залежністю! Бажаю новачкам відкрити для себе різноманітність фарб прекрасного світу без "гіркої". А професіоналам - величезних досягнень, міцного здоров'я, щасливих посмішок і добра! Нехай здравость і ясність розуму занурить вас у світ приголомшливих вражень і неймовірних життєвих підйомів!

***

Вітаю зі позбавленням від залежності і хочу побажати завжди тверезо дивитися на будь-яку ситуацію життя, п'яніти не від алкоголю, а від щастя, хмеліти від кохання і ніжності почуттів, вміти весело проводити час в хорошій компанії друзів без міцних напоїв.

Вас також можуть зацікавити новини: