Сьогодні - Всесвітній день батьків / фото ua.depositphotos.com

1 червня – це не лише початок літа, а й день прекрасних родинних свят. Як відомо, на цей день припадає Міжнародний день захисту дітей, а також Всесвітній день батьків.

День батьків: як виникло свято

Всесвітній день батьків – відносно молоде й не дуже відоме свято. Його було проголошено на 66-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2012 року. Починаючи з 2013 року, День батьків щороку відзначається у перший день червня.

Дуже символічно, що присвячене батькам свято відзначається у той же день, що й Міжнародний день захисту дітей. Адже саме батьки несуть відповідальність за виховання й добробут дітей, за їхній розвиток і зростання в атмосфері щастя, любові та розуміння.

Відео дня
Традиції Дня батьків / фото ua.depositphotos.com

Як прийнято відзначати День батьків

Оскільки День батьків з’явився не так давно, ще не встигли скластися традиції його святкування. Звісно ж, насамперед цього дня проводиться багато заходів, присвячених Міжнародному дню захисту дітей.

І дитяче, і доросле свята націлені на те, щоб нагадати людям про головні загальнолюдські цінності і пріоритети, утвердити їх як основу міцної, здорової, щасливої сім'ї.

Чи не найкраще буде цього дня зібратися всією родиною, приділивши один одному достатньо часу. Якщо ж немає можливості це зробити, то варто зателефонувати батькам, щоб привітати їх зі святом та висловити свою любов і подяку.

Вас також може зацікавити: