Ільїн день: чому не можна купатися і як привітати рідних / листівки УНІАН

Щороку 2 серпня віруючі вшановують пам'ять святого Іллі - найвідомішого старозавітного пророка та святого. Українці завжди вшановували це свято і трохи побоювалися його, вважаючи погоду в цей день небезпечною. Ми зібрали найкрасивіші привітання та авторські картинки з Днем Іллі 2023, які піднімуть настрій вашим близьким.

Чому не можна купатися в річці після Ільїна дня

Народні вірування свідчать, що після 2 серпня більше не можна купатися в річках та озерах. Наші пращури вірили, що з цієї дати у водоймах з'являється нечисть, яка може потягнути плавця під воду.

Ще одне тлумачення цієї заборони полягало в тому, що з 2 серпня природа готується до осені, і пророк Ілля так остуджує воду, що в ній некомфортно купатися.

Відео дня

Є у заборони на купання й приземлене пояснення - у серпні вода починає цвісти і несприятливо впливає на шкіру, волосся та нігті.

З днем Іллі - вітання у віршах, прозі та листівках

День Іллі ми відзначаєм,

Літо ніби проводжаєм.

Будинок водою окропляєм,

І злих духів виганяєм.

Керує він дощами,

Грозами та вітрами.

Хай буде урожайним рік,

А ми - щасливими навік!

***

З днем прекрасним, Днем Іллі,

Від роботи відпочинь,

Не лякають нехай грози,

Не бринять на віях сльози,

Помолись і заспокійся,

І нічого ти не бійся!

***

Ось і серпень місяць,

Осінь вже на носі.

День Іллі Пророка

Ми відзначить в змозі.

Цього дня проблеми

І всі справи - пріч.

Будемо веселиться

Цілий день та ніч.

Холоди приходять,

Ну, і що з того?

Головне, щоб було

На душі тепло!

***

Як завжди приходить в термін

Славний наш пророк Ілля,

Перший сніп вже видно у полі,

І жовтіє вже гілля.

Літа близиться кінець,

Але тільки не сумуй!

Ти цьогоріч - молодець,

Тож радій і не шкодуй!

***

Нехай Ільїн день не лякає своїми холодами, хай з приходом цього свята погода псується лише на вулиці. А в нас і в короткі дощові дні, і в темні осінні ночі на душі буде по-літньому тепло від сімейного щастя і злагоди в домі.

***

Вітаю зі світлим святом – Днем Іллі! Нехай останній місяць літа пройде щасливо, принесе більше радісних новин та смачного врожаю. Нехай святий Ілля порадує дітей гарною погодою, а усій Україні принесе мир!

***

Нехай сьогодні Ілля Пророк обдарує вас і вашу сім'ю благами, удачею, зберігає ваш домівку і вбереже від поганої напасті! Бажаю душевного спокою, вірних друзів! Нехай робота буде завжди в радість!

***

В Іллін день бажаю стати мудрішим і сміливішим, нічого і ніколи не боятися, громом метати і блискавично добиватися успіху у всіх своїх прагненнях. Нехай у цей день відбудеться щось добре, нехай це свято ознаменує для тебе подальше процвітання, душевну гармонію і чисту любов.

***

Вітаю зі святом святого Іллі! Цього дня будь поруч зі своїми близькими, і нехай пророк благословить усіх вас! Кохання, благодаті та радості всім нам!

***

В День Іллі бажаю радості та благості! Нехай твоє життя буде безхмарним, як небо. Бажаю зібрати щедрий урожай і отримати Боже благословення на щасливе життя! Нехай аромат свіжої випічки наповнить будинок затишком та теплом!

З Днем Іллі картинки / фото ua.depositphotos.com
З Днем Іллі листівки / фото ua.depositphotos.com
Картинки з Днем Іллі / фото ua.depositphotos.com
Привітання з Днем Іллі в картинках / фото ua.depositphotos.com

Вас також можуть зацікавити новини: