День Києва 2021 - святкові заходи / фото УНІАН

Уже цими вихідними столиця України відзначатиме своє свято – День Києва.

Коли День Києва 2021

Святкування Дня Києва кожного року відбувається в останню неділю весни. У 2021 році воно припадає на 30 травня.

День Києва почали відзначати у 1982 році. Саме тоді в Україні відсвяткували 1500-річчя від умовної дати заснування міста. На певний час після того про свято забули. Однак уже з 1987 року його стали відзначати щорічно. Того року День Києва вперше офіційно відсвяткували в останню неділю травня.

Відео дня

День Києва 2021 в умовах карантину

З огляду на запроваджений через коронавірус карантин, цього року на день столиці буде менше масових заходів. Як зазначив київський міський голова Віталій Кличко, формат проведення святкувань буде змінено – їх адаптують до чинних протиепідемічних правил.

Святкова програма та заходи до Дня Києва

Читайте такожДень Києва 2021: дата свята, історія та цікаві факти про столицюЦьогорічні святкові заходи у Києві розпочнуться ще за декілька днів до свята, найбільша їх кількість, звісно ж, припадає на вікенд 28-30 травня.

Основними локаціями святкування Дня Києва стануть Арка дружби народів та Співоче поле. Відбудуться також і різноманітні спортивні змагання, зокрема, традиційний благодійний "Пробіг під каштанами".

Виставка в Музеї історії міста Києва

27 травня в Музеї історії міста Києва розпочнеться музейний проект "Велика Сімка". Там проходитиме виставка творів семи видатних українських художників: Тараса Шевченка, Олександра Архипенка, Михайла Бойчука, Анатолія Криволапа, Казимира Малевича, Григорія Нарбута та Марії Примаченко. Виставка триватиме до 28 червня.

Крім того, 29-30 травня у Музеї історії міста Києва презентують нову тематичну екскурсію "Міфи і фейки про Київ".

Заходи в музеї "Київська фортеця"

З 29 травня до 6 червня в Національному історико-архітектурному музеї "Київська фортеця" експонуватиметься виставка "Старий Київ у поштівках".

28 травня в музеї відбудеться хоровий фестиваль-конкурс "Як тебе не любити, Києве мій".

Кінофестиваль "Молодість"

29 травня відбудеться урочисте відкриття 50-го ювілейного Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість", який проходитиме в оpen air форматі впродовж тижня. До показу на фестивалі заплановано 200 кінокартин.

Kyiv fan fest на "Співочому полі"

29-30 травня на Співочому полі відбудеться фестиваль Kyiv fan fest. На ньому, зокрема, виступатимуть різні українські виконавці, а також передбачена розважальна програма з ведучим та анімаційно-розважальна програма для дітей.

Фестиваль проходитиме з дотриманням карантинних обмежень. Вартість квитків від 300 до 500 гривень на один день фестивалю.

"Пробіг під каштанами"

Традиційний щорічний спортивний благодійний проект в Україні "Пробіг під каштанами" відбудеться 30 травня. Цьогоріч він проходитиме в чотири старти: дитячий пробіг (старт о 9:00), спортивний пробіг (10:00), пробіг мужніх (10:20), благодійний пробіг (11:00).

Обов’язковими умовами участі є правильно надіта маска та дотримання відстані між учасниками. Долучитися до стартів можна також online за допомогою додатку Strava.

Інші заходи в Києві

29-31 травня на центральних вулицях Києва плануються Всеукраїнські змагання зі спортивного орієнтування "Кубок столиці", відкритий міський турнір із кікбоксингу на естраді Хрещатого парку, біля Арки дружби народів, а також вітрильна регата на Київському річковому вокзалі біля причалу № 6 (біля Церкви святого Миколая).

Вас також може зацікавити: