В Україні сьогодні відзначають День Конституції / uk.wikipedia.org

Яке свято 28 червня 2020

У цей день світ відзначає День числа Тау.

В Україні – День Конституції, День молоді, у США - День страхування, День тапіоки, День клавіші CAPS LOCK, у В'єтнамі - День сім'ї, у Казахстані - День працівників зв'язку та інформації, у Перу - День севіче, у Киргизстані - День юриста, на Гаїті - День батька.

Пам'ятні дати 28 червня, річниці та події

У 1635 році французи заснували в Карибському морі колонію Гваделупа.

Відео дня

Читайте такожВихідні у липні: коли і скільки будемо відпочиватиВ 1644 році актор бродячої трупи Жан Батист Поклен вперше вийшов на сцену під псевдонімом Мольєр.

У 1904 році сталася одна з найбільших аварій XX століття: норвезьке пасажирське судно «Нордж» розбилося на рифах біля острова Роколл. Трагедія забрала життя 635 чоловік.

У 1919 році в цей день був підписаний Версальський мирний договір, що поклав кінець Першій світовій війні.

Символічно, що цього ж дня 1919 року була Утворена Ліга націй, на зміну якій у 1945 році заснували ООН.

Майк Тайсон / REUTERS

Читайте такожДень рибалки 2020: найкращі привітання у віршах та прозіВ 1997 році за 30 секунд до кінця третього раунду екс-чемпіон світу з боксу Майк Тайсон, ображений Евандера Холіфілда за удар головою в обличчя, вп'явся в його вухо і відкусив шматочок. Бій був зупинений, але після попередження Тайсону рефері Лейн дозволив продовжити змагання - і новий шматок вуха чемпіона опинився в зубах Тайсона. Поєдинок був припинений, а Тайсон дискваліфікований.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 28 червня вшановує пам'ять мученика Віта Римського. Інші назви свята: «Віт», «Амос», «День Фіта і Амоса», «Скотний заступник». Більшість ухвалить цього дня пов'язані з урожаєм зернових. В цей день збуваються сни, проявляється інтуїція, краще всього лікуватися і очищатися через воду. Кажуть, якщо помолитися Віту, то це дозволить позбутися від хвороб і зберегти міцне здоров'я на рік. Також у цей день вшановують Модеста, який захищає тварин від хвороб.

Що сьогодні не можна робити

В цей день не можна відмовляти в милосердя і допомоги нужденним / 4udo-coach.ru

Краще не робити нічого важливого, бо все піде прахом і принесе лише збитки. Не можна відмовляти милосердя та допомоги нужденним.

Прикмети на 28 червня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- сильна роса – до родючого року;

- туман – до опадів;

- домашні тварини неспокійні – до негоди;

- перисті хмари – у найближчі два дні будуть опади.

28 червня іменини

Іменини у Григорія, Кассіана, Модеста, Єфрема, Августина і Лазаря.