Командно-штабне навчання ВМС ЗС України / фото Ministry of Defense of Ukraine

З моменту проголошення незалежності України в 1991 році дата святкування Дня Військово-Морських сил України неодноразово змінювалася. У 2011 році свято було перенесено на останню неділю липня. Але вже з 2015 року, коли День ВМС України був повернутий на колишню дату, він відзначається в першу неділю липня

Завдяки справжнім патріотам нашого флоту у 2014 році була стабілізована обстановка на півдні країни. У короткі терміни можливості морської піхоти і берегової артилерії були відновлені і значно збільшені, і вже з вересня 2014 року тактичні групи брали активну участь в антитерористичній операції на Донбасі.

Командно-штабне навчання ВМС ЗС України / фото Ministry of Defense of Ukraine

Відродження військово-морського потенціалу держави є однією з цілей оборонної реформи, в даний час Україна розвиває військово-морське співробітництво з державами-членами НАТО і ЄС.

Відео дня

Справжні патріоти - справжня гордість нашої країни. Коли відзначають День Військово-морського флоту в Україні, то вшановують усіх, хто входить до складу ВМС ЗСУ: надводні сили, морську авіацію і артилерію, морську піхоту, військово-морські бази, військовослужбовців частин забезпечення та ін.

Командно-штабне навчання ВМС ЗС України / фото Ministry of Defense of Ukraine

Сьогодні особливий день, щоб подякувати всім військовослужбовцям ВМС ЗСУ, які й сьогодні самовіддано захищають незалежність нашої держави.

Також у першу неділю липня щороку відзначається ще один день - День працівників морського і річкового флоту України - сьогодні своє професійне свято відзначають працівники і військового, і цивільного флоту.

Що побажати на день Військово-морського флоту - листівки та привітання

***

Нехай вас всі шторми обходять стороною,

Лише м'які хвилі до успіху несуть,

Ідіть завжди за зіркою своєю,

Нехай на щастя вона прокладе маршрут!

***

З Днем ВМС України / УНІАН

***

Від щирого серця вітаю вас з Днем Військово-морських сил України! Ваша мужність, дисципліна і сила духу є вічними прикладами служіння Батьківщині. Дякуємо за ваше самовіддане служіння та непохитний захист країни. Бажаю вам міцного здоров'я, успіхів у всіх починаннях і гордості за вашу важливу місію!

***

З Днем ВМС України / УНІАН

***

З професійним святом! Твоя відданість і відвага, подолання труднощів роблять тебе справжнім героєм і всієї країни, і найближчих людей. Бажаю стабільності і процвітання, безпечних рейсів і завжди благополучного повернення додому!

***

Зі святом цивільного флоту / УНІАН

***

Давайте висловимо свою вдячність і побажаємо всім морякам і офіцерам Військово-морських сил України та працівникам цивільного флоту міцного здоров'я, мужності та успіхів у їх благородній службі. Якщо ваш чоловік - моряк, не забудьте привітати його з цим знаменним святом і побажати йому благополучного повернення додому.

Вас також можуть зацікавити новини: