У кого іменини сьогодні / фото ua.depositphotos.com

Іменини - це день церковної пам'яті святого з певним ім'ям. Наш однойменний святий вважається ангелом-хранителем і покровителем людини. Батьки вибирають дітям церковні імена, щоб хлопчики і дівчатка також знайшли священний захист.

Олександр: від давньогрецького імені Александрос - "людський захисник".

Анатолій: форма давньогрецького імені Анатоліос, від слова анатолі - "східний", "схід", "схід сонця", "світанок", так називали жителя Анатолії.

Відео дня

Антон: походить від римського родового імені Antonius, від давньогрецького антао - "зустрічатися, стикатися", "вступати в бій", "змагатися" або антос - "квітка".

Василь: від давньогрецького імені Басілейос - "царський", "царствений".

Георгій, Єгор: утворено від давньогрецького імені Георгіос, від георгос - "землероб", "обробляє землю".

Демид: від давньогрецького імені Діомедес: Діос - "зевсів, що належить Зевсу, божественний" і медомай - "думати", "піклуватися".

Іван, Ян: варіанти давньоєврейського імені Йоханан - "Яхве милостивий", від давньоіудейського імені Іоанн - "помилуваний Богом".

Костянтин: від латинського слова constans - "постійний", "стійкий".

Марк: походить від грецького імені Маркос, від латинського слова marcus - "молоток" від французького marquis - "маркіз".

Михайло: від давньоєврейського імені Міхаель - "подібний Богу", "випрошений у Бога".

Родіон: від грецького слова родеос - "рожевий", від грецького слова Родіон - "житель острова Родос", російська форма давньогрецького імені Іродіон - "герой", "героїчний".

Пилип: від давньогрецького імені Філіпос - "люблячий коней".

Фома: походить від імені Томас, від давньоєврейського теом - "близнюк".

Вам також може бути цікаво: