Яке сьогодні свято 20 червня / фото ua.depositphotos.com

Православна церква 20 червня вшановує пам'ять священномученика Феодота Анкірського. Цей святий допомагав перелюбникам і блудникам покаятися в своїх гріхах і прийти до істинної віри. Вважається, що в Федотів день такі люди можуть отримати прощення від святого, якщо щиро попросять вибачення. Тому 20 червня блудники каялися у своїх гріхах.

Наші предки присвячували народне свято 20 червня роботі в полі. Сіяли жито і пшеницю, одночасно молячись святому Федоту про гарний урожай. Якщо в день Федота пішов дощ, то це було поганою прикметою для врожаю. Але доброю прикметою вважалося, якщо дощило в наступні дні.

За давніми прикметами, земля 20 червня дуже добре приймає будь-які добрива та підживлення. Якщо внести гній на ділянці цього народного свята, то величезний урожай вам забезпечений.

Відео дня

За давніми прикметами, русалки і водяні бояться святого Феодота і ховаються від нього глибше на дні. Тому сьогоднішнє народне свято вважається вдалим для лову риби, плавання і купання, а також прання одягу в джерельній воді.

Народжені 20 червня люди за характером дуже нетерплячі та непосидючі. У них слабка сила волі. Натомість оптимізму та дружелюбності їм не позичати. Ці люди хороші у творчості та спорті, а також дуже люблять тварин.

Що не можна робити 20 червня

У свято 20 червня не можна обрізати волосся, інакше позбудетеся свого здоров'я. Також в це свято не можна стригти дітей. Ще одна давня прикмета свідчить, що жінкам сьогодні не можна ходити з розпущеним волоссям, щоб в майбутньому не втратити своїх кіс.

Також жінкам сьогодні не можна сперечатися зі свекрухою навіть через дрібниці, інакше відносини з мамою чоловіка зіпсуються надовго.

Не можна ділитися планами і мріями, інакше нічого не збудеться.

Рибалкам першу спійману рибу потрібно відпустити, щоб був хороший урожай.

Прикмети погоди 20 червня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Дощ на Федота віщує поганий урожай зерна і худобу домашньої худоби.
  • Павуки активно плетуть павутину - до спекотної і ясної погоди.
  • Якщо з'явилося багато метеликів і бабок, то на пасіках вродить багато бджіл.
  • Грім 20 червня гримить - до затяжної негоди. Але якщо після грози з'явилася веселка, то скоро погода покращиться.
  • Якщо птахи в ясний день шукають укриття, то скоро погода зіпсується.
  • Дим від багаття стелиться над землею - до вітряної і мокрій погоді.
  • Якщо посеред дня закрилися польові квітки і водяні лілії, то скоро варто очікувати дощу.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: