Яке свято відзначається 22 липня / фото pixabay.com

Православна церква 22 липня згадує священномучеників Панкратія Тавроменійського і Кирила Гортинського, які прийняли мученицьку смерть за віру від рук язичників. 

Наші предки в свято 22 липня збирали перші огірки і закривали на зиму. Вірили, що заготовлені в цей день огірочки виходять дуже смачними і хрусткими. А ось для тривалого зберігання зібрані в це народне свято овочі не годяться.

Наші предки в цей день проводили ритуал для хорошого врожаю огірків та інших овочів. Для цього удосвіта вставали і приїжджали на город рано вранці. Потім брали перший-ліпший огірок і глибоко закопували на грядці, щоб ніхто не бачив. Вірили, що після такого обряду урожай буде багатим і захищеним від пристріту.

Відео дня

У народне свято 22 липня наші предки збирали сезонні ягоди і перш за все чорницю, за що дата отримала назву Чорничний день. Українці здавна знали про цілющі властивості цієї ягоди. В диких умовах росте вона в основному в Карпатах, Прикарпатті, на Поліссі та на Київщині. З цієї ягоди заготовляли варення.

Також дата 22 липня підходить для збору і засушування будь-яких лікарських трав. Вважається, що в день Панкратія рослини стають ще кориснішими, ніж зазвичай.

Народжені 22 липня за знаком Зодіаку Раки. Вже з наступного дня народжуються Леви, тому іменинник цієї дати має багато рис характеру Левів. Він харизматичний, доброзичливий, щедрий, амбітний. Такі люди дуже потребують похвали і визнання, прагнуть до успіху. Але сім'я має для них не менше значення.

Яке свято 22 липня в Україні / фото ua.depositphotos.com

Що не можна робити 22 липня

У цей день не варто робити великих покупок - вони не принесуть вам радості. Краще витратьте гроші на добрі справи.

Не беріть гроші в борг і не оформляйте кредити, інакше повернути позичене буде дуже важко. Також не варто сьогодні купувати товари в розстрочку.

Не варто братися за нові справи сьогодні - вони не увінчаються успіхом.

22 липня не можна лихословити, обговорювати і висміювати людину за спиною, інакше почнуться проблеми в особистому житті. Будь-які конфлікти в цей день постарайтеся вирішити мирним шляхом.

Прикмети погоди 22 липня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Вночі місяць дуже тьмяна - до дощів в кінці липня.
  • Якщо цілий день йде дощ, то в серпні під час збору сіна також буде дощити.
  • Якщо вишня вже почервоніла, то осінь буде ранньою. А якщо чорниця досі не дозріла, то буде холодна осінь.
  • Серед білого дня закрилося латаття або інші квіти - наступного дня слід очікувати на дощ.
  • Багато мурашників в лісі - до затяжної і морозної зими.
  • Веселка в цей день віщує ясну і жарку погоду.
  • Західний вітер в цю дату віщує похмуру, але теплу погоду.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: