Яке сьогодні свято 10 грудня / фото УНІАН (Олександр Синиця)

Православна церква України 10 грудня за новим стилем вшановує мучеників Міни, Єрмогена, блаженного Іона та блаженної Ангелини. За старим стилем 10 грудня вшановували християнського Романа Антіохійського. За життя він був великим цілителем. Святому Роману моляться про зцілення безпліддя і важких хвороб.

Також в цей день відзначається свято Знамення Божої Матері. Іконі Знамення моляться про захист від ворогів, налагодження відносин в сім'ї, захист будинку від пожеж і крадіжок.

Наші предки в народне свято 10 грудня очікували чогось особливого. Цей день здавна вважався важливим і доленосним. Нове знайомство або поїздка в цю дату можуть змінити долю. Віруючі люди вважали, що Богородиця в цей день може подарувати знамення, яке потрібно правильно розшифрувати.

Відео дня

Свято 10 грудня намагалися провести з позитивним настроєм і вірою в краще. Люди намагалися робити компліменти один одному і робити добрі вчинки. У цей день молилися святому Роману про зцілення від хвороб і дарування радості материнства. 

Для риболовлі день вважається невдалим, оскільки вся риба вже ховається на дні. Замість риболовлі в цю дату слов'яни ходили в ліс і шукали скинуті оленями роги на продаж.

Вдалим народне свято 10 грудня вважається для лікування будь-яких очних хвороб та поганого зору, а також для рукоділля. Знахарі цього дня лікували дітей від переляку та нічних кошмарів.

10 грудня - знак Зодіаку

Народжена 10 грудня людина за знаком Зодіаку - Стрілець. Іменинники цього дня цілеспрямовані та амбітні, вимогливі до себе, самокритичні. У багатьох із них занижена самооцінка. Народжена 10 грудня людина має велику силу волі та лідерські якості.

Праздник 10 декабря / фото Artur Pawlak, Pixabay

Що не можна робити 10 грудня

У цей день категорично не можна сваритися, лаятися матом, ображати когось, розповідати чужі секрети, довірятися малознайомим людям. Все сказане 10 грудня має величезну вагу.

Не можна здійснювати необдумані покупки сьогодні, і взагалі ставитися до грошей легковажно.

Не варто в цей день лицемірити, лестити, намагатися догодити комусь і брати на себе чужу відповідальність, інакше весь наступний рік будете проживати не своє життя.

Невдалий день для риболовлі.

Прикмети погоди 10 грудня

  • Горобці голосно цвірінькають - до потепління.
  • Яскраво-червоні хмари під час заходу віщують сильний вітер.
  • Чим яскравіше і виразніше вночі видно зірки, тим холодніше буде грудень.
  • Дороги розтанули і вкрилися брудом - потепління буде затяжним.
  • Напрямок вітру протягом дня часто змінюється - до мінливої погоди в грудні.

Вас також можуть зацікавити новини: