Яке свято 12 листопада / фото pixabay.com

Християни відзначають церковне свято 12 листопада на честь мучеників Зіновія і Зіновії, які були братом і сестрою. Вони відмовилися від усіх мирських благ і отримали дар цілительства. Святих стратили за відмову відректися від Христа.

Наші предки в цей день шанували птахів, які прилітають в Україну на зимівлю - щиглів, сойок, снігурів і особливо синиць. Птахам давали зерно і хлібні крихти, а діти майстрували для них годівниці. Також діти в цю дату грали в гру - хтось імітує цвірінькання, а інші вгадують що це за птах.

Якщо в цю дату у двір залетіла синиця - то це, за прикметами, означає хороші новини. А якщо птах влетів в будинок, то його жителям скоро дуже пощастить.

Відео дня

12 листопада відзначається свято рибалок і мисливців. Особливо вдалою буде полювання на птицю. 12 листопада мисливцям обов'язково слід вийти на промисел і добути хоча б одну тварину - тоді весь рік буде щастити. Мисливці в цей день приносили в ліс трохи каші, щоб задобрити лісовика і він не чіпав дичину.

Сни в ніч на 12 листопада віщі, але збудуться тоді, коли ви їх забудете. Люди, народжені 12 листопада, відрізняються величезною впертістю і фанатизмом у своїй справі.

Що не можна робити 12 листопада

  1. Під час полювання не можна чіпати вагітних тварин і самок з дітьми.
  2. Не можна витоптувати траву, рубати дерева і ламати гілки сьогодні.
  3. Заборонено ображати і мучити тварин.

Прикмети погоди 12 листопада

  • Птахи співають рано вранці - до швидкого похолодання.
  • Якщо іній вкрив гілки дерев, то погода скоро погіршиться.
  • Багато синиць сидить на одному дереві - до заморозків.
  • Якщо на калині вже немає ні ягід, ні листя, то зима буде ранньою.
  • Синиці кору дерев клюють - до сирої дощової погоди.
  • Над водою стелиться туман - до короткого потепління.

Вас також можуть зацікавити новини: