Яке сьогодні свято 2 червня / фото Kanenori, Pixabay

Православні віруючі 2 червня вшановують пам'ять мучеників Фалалея і Олександра. Наші предки назвали цього святого Огірковим, оскільки день його пам'яті вважається вкрай вдалим для посадки огірків. У південних регіонах України вже можна сіяти пізні сорти огірків, а в північних - висаджувати розсаду звичайних сортів.

Наші предки мали багато забобонів щодо посадки огірків. Огірки сіяли рано вранці і наодинці. Вважалося, що під час роботи ніхто з сусідів не повинен побачити городника, інакше через пристріт хорошого врожаю не буде. Процес посіву приховували навіть від родичів.

Крім огірків сіяли також кабачки, дині, гарбуз, кавуни, кукурудзу. День вважався вдалим для посадки тільки в тому випадку, якщо не було вітру. Якщо ж 2 червня було вітряно, то посівні роботи відкладали.

Відео дня

Дата 2 червня вважається вдалою для сватання, вінчання і одруження, і в цілому для будь-яких любовних справ. При цьому влаштовувати весілля на початку червня наші предки не дуже любили, оскільки урожай ще не дозрів і гостей нічим було годувати.

Народжені 2 червня люди дуже харизматичні і активні. Вони мають широке коло інтересів і багато друзів. Охоче пробують все нове, не бояться невдач. Часто заводять велику сім'ю. Таким людям уготована непроста, але захоплююча доля.

Що не можна робити 2 червня

2 червня не можна розповідати свій сон, якщо вам наснився кошмар, інакше він збудеться. Уві сні в ніч з 1 на 2 червня вам може приснитися людина, яка розповість неприємну правду - не варто відхрещуватися від її слів.

2 червня не можна ловити рибу, оскільки в цей період триває метання ікри. Риболовля може нашкодити водоймі.

Прикмети погоди 2 червня

Існують такі прикмети про погоду в цей день:

  • Бджоли стали агресивними і часто жалять - до дощової погоди.
  • Багато павуків з'явилося - до спекотної і сухої погоди в найближчі дні.
  • Якщо 2 червня гроза гримить, то урожай в цьому році буде хорошим.
  • Ранкова роса віщує сонячну погоду, а також швидке зростання рослин.
  • Качки цілий день плавають і пірнають - до дощу.
  • Якщо ввечері вилетіло на полювання багато кажанів, то найближчі дні будуть дощовими.
  • Якщо 1 і 2 червня йдуть дощі, то інші дні місяця навпаки будуть посушливими.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.

Вас також можуть зацікавити новини: