Місяць Рамадан 2024 - початок і кінець / фото ua.depositphotos.com

11 березня у мусульман усього світу розпочався Рамадан 2024 - дев'ятий місяць року в ісламському календарі, який вважається священним. Протягом усього цього місяця віряни дотримуються особливого посту, а також намагаються зробити більше добрих справ. Оскільки мусульмани користуються місячним календарем, дата Рамадану змінюється щороку.

Що таке Рамадан

Рамадан - це дев'ятий місяць ісламського календаря, протягом якого мусульмани дотримуються обов'язкового посту. Вважається, що саме в цей місяць пророк Мухаммед від Бога отримав Святе письмо Коран. Під час Рамадану віряни утримуються від їжі та пиття у світлий час доби, а також намагаються робити більше добрих справ.

Рамадан 2024 - початок і кінець

Рамадан щороку настає приблизно на 11 днів раніше і триває 30 днів. 11 березня - ось коли місяць Рамадан 2024 починається цього року. Триватиме він до 9 квітня. А 10 квітня у мусульман настане Ураза-байрам - свято закінчення посту.

Відео дня
Коли Рамадан 2024 / фото ua.depositphotos.com

Що не можна робити в Рамадан

Протягом усього місяця не можна вживати їжу і пити воду у світлий час доби. Піст починається зі сходом сонця і триває до заходу. Дуже важливо знати на Рамадан 2024 розклад світанків і заходів сонця у вашій місцевості. Такі таблиці публікують окремо для кожної країни.

У Рамадан віряни переходять на дворазове харчування. Ранкове прийняття їжі називається сухур і відбувається рано вранці до сходу сонця. А вечірній прийом їжі після настання темряви називається іфтар.

Від посту на Рамадан звільнені неповнолітні та люди похилого віку, вагітні та матері-годувальниці, а також хворі люди. Жінкам можна не постити в дні менструації. Якщо мусульманин не постив з поважної причини, то йому потрібно компенсувати пропущені дні посту пізніше.

Крім їжі та пиття, протягом дня вірянам також не можна палити і мати подружню близькість.

Вас також можуть зацікавити новини: