Рецепт сливового джему / фото ua.depositphotos.com

Сливовий джем оцінять не лише любителі попити чайку, він ще й буде гарним наповненням для різного печива, пиріжків чи булочок.

Сливовий джем з лимонною кислотою

  • Сливи - 1 кг
  • Цукор - 1 кг
  • Вода - 0,5 ст.
  • Лимонна кислота - 0,5 ч.л.

Помити сливи й видалити кісточки. Залити їх водою і покласти на плиту.

Читайте такожСмачна домашня кабачкова ікра: як приготувати апетитну закуску з майонезом

Довести сливи до кипіння і варити впродовж 15-20 хвилин.

Коли мине вказаний час, засипати у каструлю склянку цукру, все перемішати. Після того, як розчиниться цукор, додати ще склянку цукру і продовжувати цю процедуру до розчинення всього цукру.

Потім варити джем на середньому вогні, помішуючи, приблизно 40-45 хвилин.

Приблизно за 5 хвилин до готовності джему всипати лимонну кислоту.

Готовий сливовий джем розлити по чистих простерилізованих банках і закрити кришками. Дати охолонути.

Джем сливовий з пектином

  • Слива - 1000 г
  • Цукор - 900 г
  • Пектин - 10 г
  • Кардамон - 1 ч. л.

Сливи промити й видалити кісточки. Пробити блендером до однорідної консистенції. Додати у сливове пюре кардамон.

Як приготувати смачний сливовий джем / фото ua.depositphotos.com

Далі додати пектин та цукор. Сливове пюре розмішати й залишити на 30-40 хвилин. Ємність з пюре відправити на дуже повільний вогонь. Періодично помішувати його, за необхідності знімати пінку. Варити джем приблизно 30-40 хвилин.

Теплий джем розкласти по сухих баночках та остудити. Далі помістити у холодильник до повного охолодження.

Сливовий джем із шоколадом

  • Сливи - 1 кг
  • Цукор - 400 г
  • Темний шоколад - 80 г

Сливи ретельно помити, добре висушити. Потім розрізати кожен плід навпіл і вийняти кісточки.

Перекласти сливи у каструлю. Засипати у посуд цукор і добре, але акуратно, перемішати. Накрити каструлю кришкою й залишити на 5-6 годин, щоб фрукти пустили свій сік і стали м'якшими.

Покласти каструлю зі сливами на повільний вогонь, довести вміст до кипіння і варити 20-30 хвилин. При цьому знімати пінку, яка утворюватиметься. Постійно помішувати сливи з цукром, щоб не пригоріли. Зняти каструлю з вогню і дати трохи охолонути.

Далі невеликими порціями перекласти сливу з каструлі у велике сито та перетерти фруктову частину до стану пюре.

Читайте такожХрустке пісочне печиво: як приготувати смаколик через м’ясорубку

Отримане сливове пюре повернути в каструлю. Шоколад поламати на невеликі шматочки довільної форми й додати до слив. Відправити каструлю на плиту і на повільному вогні довести до кипіння. Варити приблизно ще 10 хвилин на мінімальному вогні, не забуваючи періодично помішувати. Зняти каструлю з джемом із плити.

Ретельно помити й стерилізувати банки та кришки в духовці. Перелити гарячий джем у банки і відразу закрити чистими кришками. Зберігати краще в темному прохолодному місці.

Читайте новини шоу-бізнесу, гороскопи на каналі УНІАН Lite в Telegram