Суккот 2022 / фото pixabay.com

Щорічно в 15 день місяця тишрей євреї відзначають Суккот, який називають "Час нашої радості". Відзначається свято цілий тиждень, протягом якого іудеї старанно моляться і згадують про поневіряння своїх предків по пустелі Синай. На час свята євреї переселяються в тимчасове житло з гілок, як було прийнято раніше в їхньому народі.

Коли Суккот 2022

Дата Суккоту, як і всіх єврейських свят, є "плаваючою", оскільки іудеї живуть за місячно-сонячним календарем. Цього року Суккот випадає на 10 жовтня. Святкування починається ввечері 9 жовтня, оскільки у іудеїв доба починається із заходом Сонця.

Святкують Суккот протягом тижня, тобто до 17 жовтня.

Відео дня

Традиції та звичаї Суккоту

В Суккот згадують поневіряння своїх предків в пустелі. Під час подорожей єврейський народ жив у сукках - куренях з гілок. У наші часи на Суккот євреї ночують в сукках, щоб вшанувати спосіб життя предків. Крім того, свято також вчить віруючих радіти дрібницям і бути ближчими до природи.

У сукках іудеї влаштовують трапези і розважають гостей, а в теплу погоду навіть ночують. Відзначають Суккот протягом семи днів, і весь цей час не працюють. Останній сьомий день присвячують молитвам і читанню Тори.

Символами свята є чотири росли - лулав (гілка фінікової пальми), етрог (жовтий цитрус), адассім (гілка мирта) і аравот (гілка верби). Кожна рослина символізує певні хороші якості, якими повинен володіти праведний іудей.

Суккот 2022 - привітання і картинки

Вітаю зі святом Суккот! Нехай твій намет вкриє тебе від усіх бід, нехай всі твої думки і діяння будуть сповнені світла і доброти. Бажаю не боятися труднощів, бажаю ніколи не здаватися і не зупинятися на півдорозі до мрії. Нехай це свято додасть сил і віри, нехай твоє серце сміливо прагне до любові і щастя!

***

Вітаю з наступившим великим святом Суккот! Свято кущів, пам'яті і повернення до витоків, згадок про блукання євреїв по Синайській пустелі! Нехай благословенний буде лулав і етгор! Добра і миру вам і вашим родинам!

***

З Суккотом, святом кущів! Наші предки в цей день святкували збір врожаю, вшануємо ж традиції і подякуємо вищі сили за те, що сьогодні нам є, що поставити на стіл. Нехай в житті все складеться найкращим і світлим чином у вас і у ваших близьких.

***

З Суккотом, зі святом кущів нас усіх, нехай цей день нагадує нам про історію, про традиції і про те, як наш народ блукав по Синайській пустелі. Будемо ж вірні нашому шляху, нашій вірі і нашим сім'ям — це найбільша цінність в цілому світі.

***

Вітаю зі святом Суккот. Етрог — це серце, і нехай у тебе завжди буде чуйним і добрим, і хай в ньому навіки оселиться любов, пальмова гілочка — це хребет, і нехай у тебе він буде міцним і сильним, щоб ти зміг витримати будь вітер долі, мирт — це очі, і хай у тебе вони завжди горять вогнем щастя і милосердя, верба — це вуста, і шлях у тебе вони завжди кажуть правду. Бажаю затишку, блага, достатку і в домі твоєму, і в курені.

Суккот 2022 / фото bipbap.ru
Суккот 2022 / фото bipbap.ru
Суккот 2022 / фото bipbap.ru
Суккот 2022 / фото bipbap.ru
Суккот 2022 / фото bipbap.ru
Суккот 2022 / фото bipbap.ru
Суккот 2022 / фото bipbap.ru

Вас також можуть зацікавити новини: