День народження стриптизу / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні, 9 лютого, відзначається Всесвітній день стриптизу. Вперше відвертий танець показала дівчина 130 років тому, в Парижі, за що й була покарана. В наш час еротичний стриптиз дуже популярний. Самі танці на жердині вже давно стали одним із видів спорту і втратили еротичне забарвлення.

Всесвітній день стриптизу - історія свята

9 лютого 1893 року в паризькому кафе "Мулен Руж" танцівниця на ім'я Мона станцювала відвертий танець і зняла з себе весь одяг. Дівчину оштрафували на 100 франків за непристойну поведінку, що викликало кілька протестів у Парижі. Цей день заведено вважати днем народження стриптизу.

Прототипом стриптизу вважається французький танець "канкан", який виконували в барах і розважальних закладах. Цей танець вважався непристойним і викликав багато засуджень.

Відео дня

Стриптиз у наш час

У сучасному світі стриптиз виконують у багатьох закладах, а танцівниці рідше стикаються із засудженням. Танець на пілоні pole dance вважається спортивною дисципліною, яка вимагає значної фізичної підготовки. Як правило, стриптиз виконують в нічних клубах, а основою для елементів танцю виступає жердина. У більшості закладів відвідувачам заборонено торкатися танцівниць. 

Цікаві факти про стриптиз

День стриптизу цікаві факти / фото ua.depositphotos.com
  • Стриптиз в минулому столітті був популярною розвагою в Тайвані на похоронах. Ця традиція походить з мафіозних кіл і поширилася в народі. У середині 1980-х тайванська влада заборонила виконувати такі танці на похоронах, однак і донині їх можна побачити в сільських районах.
  • У Стародавньому Єгипті існував особливий клас жінок, які виконували ритуальні танці з хороводом і поступово роздягалися догола. 
  • У Візантії танці з оголенням вважалися обов'язковою розвагою на бенкетах. Навіть відома знаменита візантійська імператриця Федора була помічена в таких танцях.
  • Стриптиз став поширеним танцем за часів Першої світової війни. Вважалося, що він підіймає бойовий дух солдатів.
  • Американці бувають в стрип-клубах частіше, ніж в театрі, опері, балеті, на концертах джазу і класичної музики разом узятих.
  • В Ісландії з 2010 року законодавчо заборонено виконувати стриптиз в комерційних цілях.
  • Найбільша кількість стрип-клубів знаходиться в Нідерландах. В Амстердамі налічується понад 180 подібних закладів. У цьому місті можна знайти заклад на будь-який смак, в тому числі виступи з карликами і повними танцівницями.

Вас також можуть зацікавити новини: