Прикраси для паски 2021 / фото УНІАН

Паска - це традиційна великодня випічка, яка є одним з головних символів свята. Рум'яні булочки з ошатною верхівкою виглядають дуже апетитно і симпатично. Існує безліч способів прикрасити паску і зробити її більш святковою.

Наносити прикраси на готову випічку потрібно відразу після нанесення глазурі. Про те, як зробити цукрову або шоколадну глазур для паски, можна прочитати в нашій статті. Поки глазур не застигла, в неї відразу викладають прикраси. Після застигання декор міцно тримається на верхівці паски.

Чим прикрасити паску - ідеї з фото

Найбільш традиційною прикрасою для паски є посипка. Напередодні Великодня в магазинах можна знайти безліч варіантів цукрових посипок різної форми. Виберіть собі декор за смаком і нанесіть на мокру глазур. 

Відео дня
Посипка для паски на Великдень / фото vkustvorchestva.com

Щоб зробити паску більш оригінальною, посипку можна замінити кокосовою стружкою. У продажу доступна різнобарвна стружка з харчовими барвниками.

Ще один оригінальний спосіб "нарядити" паску - нанести шоколадну глазур замість білкової. Вона добре доповнить смак здоби і симпатично виглядає.

Паска з шоколадною глазур'ю / фото pinterest.com

Любителі фруктів можуть замінити цукрову посипку більш корисним цукатами. Використовуйте цукати з різних фруктів і різних кольорів - це зробить смак і зовнішній вигляд паски незвичайним. Також для прикраси можна використовувати свіжі фрукти і ягоди, горіх, сухофрукти і листя м'яти. Загалом, можна брати все, що ви любите.

/ фото pinterest.comПаска з фруктами / фото pinterest.com

Прикраси з мастики - ще один спосіб прикрасити паску без зусиль. Якщо ви не вмієте робити мастику самі - можна купити в магазині готові фігурки у формі квітів, рослин, тварин і хрестів. Мастику слід розкласти по рідкій глазурі паски.

Як прикрасити паску мастикою / фото pinterest.com

Дуже красиво виглядає паска з об'ємними прикрасами - маршмеллоу, безе і пряниками. Такий декор можна красиво виставити на верхівку паски на вологу глазур. Пряники і безе можна спекти самостійно в формочках за смаком, або купити вже готові прикраси.

Як прикрасити паску безе / фото elle-craft.ru

Читайте також інші рецепти: