Церковне свято 21 листопада / pixabay.com

Собор Архістратига Михаїла - святкування ангелів та інших безтілесних сил. Архістратиг Михаїл вважався головним вождем небесних сил. Згідно з переказами, коли Сатана повстав проти Господа, Михайло став на захист слави Божої. Відзначається торжество в листопаді, тому що він дев'ятий від березня. А березень раніше був початком року

Православне свято 21 листопада - день пам'яті мучениці Марфи

Дівчина на ім'я Марія була онукою Олександра Невського і дочкою князя Дмитра Переяславського. Була одружена зі святим Довмонтом - князем псковським. Після того, як чоловік помер, постриглася в черниці, померла в монастирі в 1300 році.

Прикмети 21 листопада

Народні прикмети сьогодні / фото ua.depositphotos.com
  • листя з дерев опадає лицьовою стороною до землі - зима буде теплою;
  • паморозь на деревах - до сніжної зими;
  • на ялинках і соснах немає шишок - морозів не буде;
  • ранковий туман - до відлиги.

Що сьогодні не можна робити

У цей день не рекомендується займатися фізичною працею, сваритися і ображатися, а також даремно витрачати гроші. За старих часів люди 21 листопада не ворожили і не проводили ніяких обрядів, заготівлю дров теж краще було залишити на потім. Сьогодні без особливої потреби власним автомобілем користуватися не варто.

Відео дня

Що можна робити 21 листопада

Сьогодні православні віруючі моляться Архістратигу Михайлу про одужання або захист від недобрих людей. Також можна попросити святого про фінансове благополуччя і допомоги в подоланні життєвих труднощів. Не зайвим буде і прочитати молитву для дому та сім'ї.

Вас также могут заинтересовать новости: