Церковне свято 22 жовтня / depositphotos.com

Святий Яків був одним з 70 апостолів, сином Алфея або Левія митаря - людини, яка збирає податі. Братом його був євангеліст Матвій. Апостол Яків проповідував християнство в містах і країнах, багатьох звернув до Господа. Був розп'ятий на Хресті в єгипетському місті.

Церковне свято 22 жовтня - день пам'яті преподобного Андроніка і дружини його Афанасії

Андронік був ремісником і разом з Афанасією жив у V столітті в Антіохії. Всі свої заощадження вони розділили на три частини, дві з яких віддали бідним і пожертвували церкві, одну залишили собі. У подружжя було двоє дітей, після народження дочки вони вирішили присвятити своє життя Богу і жити один з одним, як брат з сестрою.

Відео дня

Бог побачив, як сильно Андронік і Афанасія хочуть служити йому, позбавив їх дітей. Святі довго плакали про втрату, але потім змирилися з волею Господа. Подружжя почало поневірятися, поки не дійшло до Олександрії. Там Андронік вступив в один зі скитів, а Афанасія прийняла чернечий постриг.

Через 12 років чернечого життя Андронік відправився в Єрусалим. На шляху зустрів він ченця Афанасія, з яким в мовчанні обійшов всі святі місця. Оселилися в келії, де подвизалися на 12 років. Афанасій помер раніше Андроніка і залишив лист, де було сказано, що чернець Афанасій - це дружина Андроніка Афанасія.

Яке сьогодні свято - день пам'яті преподобного Авраама

Преподобний Авраам вважається праотцем єврейського народу, разом зі своїм племінником Лотом жив за 2000 років до народження Христа.

Читайте також22 жовтня 2021 - яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робитиОбраз Авраама - зразок благочестя і праведного життя. Святий мужньо зберігав свою віру і проповідував християнство серед оточуючих його язичників. Після зведення Вавилонської вежі змішалися багато мов, люди стали поклонятися ідолам, але Авраам був непорушний у своїй вірі. Господь велів Аврааму оселитися на іншу землю, щоб зробити народ від самого Спасителя.

Праведний Авраам разом зі своєю дружиною Сарою оселився поблизу Хеврона, де господь вступив з ним у завіт і сказав, що видимим його знаком буде обрізання. Пізніше у Авраама народився син Ісаак, якого святий повинен був принести в жертву Христу. Жертвопринесення не відбулося, але Бог нагородив Авраама за його любов і відданість.

Прикмети 22 жовтня

Народні прикмети сьогодні / фото УНІАН
  • туман сьогодні - зима буде довгою і морозною;
  • ожеледиця 22 жовтня - скоро підуть дощі;
  • лисиці в лісі гавкають - до зміни погоди;
  • з модрини голки не обсипалися - снігу найближчим часом не буде.

Що сьогодні не можна робити

Особливих заборон церква на цей день не встановила. Як і в будь-яке інше свято краще утриматися від сварок, пліток і образ. Не дозволяйте собі перебувати в поганому настрої і не впадайте у відчай.

Що можна робити 22 жовтня

Наші предки в цей день мололи пшеницю на крупу і варили з неї кашу. Прийнято було додавати в блюдо шматок сала і пригощати всіх бажаючих. З крупи також пекли пироги і роздавали сусідам. Вважалося, що такий ритуал забезпечить здоров'я і благополуччя на весь наступний рік.

Вас также могут заинтересовать новости: