Яке сьогодні свято / фото УНІАН

В Україні - День зубного техніка, День працівників торгівлі, в США - День батьків, День кмітливої тітки, День каруселі, День працевлаштування ветеранів, День десерту з гарячого фаджа і морозива, День вина і сиру, День протягування нитки в голку, в Білорусі - День пожежної служби, День торгівлі, в Таджикистані - День працівників автомобільного транспорту, в Австралії - День дерева, в Домінікані - День батька, в Японії - свято вогню і води "Тендзін мацурі", в Іспанії - свято святого апостола Якова, День Галісії, день галісійської Батьківщини, в Пуерто-Ріко - День Конституції, в Данії - день битви при ідштедті, в Тунісі - День Республіки, в Ірландії - сходження на святу гору, в Перу - день коктейлю "Піско сауер", на Ямайці - день бахаї, в Коста-Ріці - день Гуанакасте.

Пам'ятні дати 25 липня, річниці та події

У 1814 році відбулося перше в світі випробування паровоза. Його провів англійський інженер-механік і винахідник Джордж Стефенсон, який завдяки своєму винаходу придбав всесвітню популярність. З цього дня почало зароджуватися паровозобудування, яке згодом зробило величезний вплив і на розвиток залізничної інфраструктури, і на промисловість, причому, на всіх континентах. Саме Стефенсон запропонував застосовувати залізні рейки замість чавунних, а "подушки" під ними робити дерев'яними, які потім перетворилися в шпали. Обрана ним ширина колії рейкового шляху, рівна 1435 мм, так звана "Стефенсоновская" або  "нормальна колія", стала найпоширенішою в Західній Європі і до сих пір є стандартом на залізницях багатьох країн світу.

Читайте такожІменини 25 липня: яке ім'я дати дитині хто святкує іменини25 липня 1965 року на фолк-фестивалі в Ньюпорті Боб Ділан (Роберт Циммерман - американський автор-виконавець, художник, письменник і кіноактор, одна з найвпливовіших фігур в поп-музиці протягом останніх п'ятдесяти років) вперше вийшов на сцену з електрогітарою. Шанувальники музиканта не зрозуміли його творчих пошуків, освистали і зігнали зі сцени.

Відео дня

У 1978 році в англійському Олдемі народилася перша дитина, зачата в результаті штучного запліднення.

У 1984 році вперше жінка-космонавт вийшла у відкритий космос. Нею стала Світлана Савицька. Вона це зробила з борту орбітальної космічної станції "Салют-7". Савицька - друга у світі жінка-космонавт після Валентини Терешкової.

Яке сьогодні церковне свято

Церковне свято 25 липня / pinterest.ru

Православна церква 25 липня вшановує пам'ять святих мучеників Прокла та Іларія. Інші назви свята: "Прокл", "Прокл Плакальник", "Прокл - великі роси".

Що сьогодні не можна робити

Не можна лінуватися і байдикувати. А також небажано вживати цукор.

Прикмети на 25 липня  

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • день сонячний - така ж погода буде восени;
  • прохолодно - зима прийде рано і буде суворою;
  • багато грибів - погода незабаром зіпсується;
  • вранці немає роси - до негоди;
  • бджоли голосно гудуть - до спеки;
  • пожовкли верхівки дерев - осінь рано прийде.

Іменини 25 липня

Іменини у Михайла, Прокла, Феодора, Арсенія, Вероніки, Симона, Марії, Івана та Гавриїла.

Вас також може зацікавити: