Яке свято 6 лютого / фото УНІАН

У цей день у світі відзначаються Міжнародний день нетерпимого ставлення до операцій на жіночих статевих органах (ООН), що калічать, Всесвітній день без мобільного телефону, День вітамінних напоїв, Міжнародний день бармена, День замороженого йогурту, День тайського боксу муай-тай, Міжнародний день саамського народу.

У США - День штату Массачусетс, День Рональда Рейгана, Скаутська неділя, День відмови від непотрібних відносин, День "Зроби комплімент", День паличок для їжі, День "Кульгавої качки", в Канаді - День продовольчої свободи, у Великобританії - День пудингу, у В'єтнамі - свято "Ароматної пагоди", в Данії - День народження принцеси Марі, в Новій Зеландії - День Вайтанги.

Пам'ятні дати 6 лютого, річниці та події

У 1663 році в Англії почалося карбування золотої гінеї. Вона, завдяки прокламації короля Карла II, отримала статус золотої монети королівства.

Відео дня

У 1918 році британський парламент прийняв закон, який відкрив доступ до виборів жінкам старше 30 років, які є главою сімейства або перебувають у шлюбі з главою сімейства, або закінчили університет.

У 1936 році в Гарміш-Партенкірхені стартували IV зимові Олімпійські ігри, які відкрив Адольф Гітлер.

У цей день в 1940 році архітектор Фрідріх Пабст представив керівництву  Рейха план перебудови Варшави, так званий "План Пабста", що передбачає повне руйнування міста і будівництво на його місці німецького містечка зі 130 тисячним населенням. При цьому довоєнне населення Варшави становило 1,5 мільйона осіб.

У 1948 році угорський фізик Золтан Бей вперше отримав ехосигнал з Місяця. Цей день вважається народженням радіолокаційної астрономії.

У 1958 році в Мюнхені розбився літак з футбольною командою "Манчестер Юнайтед" на борту. Серед 23 загиблих було вісім футболістів клубу.

Яке сьогодні церковне свято

Православна церква 6 лютого вшановує пам'ять блаженної Ксенії. Вона прославилася своєю скромністю, побожністю і великою любов'ю до нужденних. У народі день назвали "Аксіньїним", або "Ксенія Полузимница". 

Що сьогодні не можна робити

Не можна стригти волосся, нігті, міняти ліжко на чисте, не підмітайте і не періть. Також не бажано ставити квас або брагу. Не розповідайте свої сни.  

Прикмети на 6 лютого     

Народні прикмети сьогодні / фото pixabay

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

  • безвітряно - липень буде теплим;
  • яка погода в цей день - такою вона буде всю весну;
  • багато зірок на небі - скоро буде тепло, якщо їх мало - до негоди. 

Іменини 6 лютого 

Іменини у Ксенії, Герасима, Дениса, Тимофія, Агапія і Миколи.

Вас также могут заинтересовать новости: