Беніофф та Уайсс пішли на Netflix / REUTERS

Шоуранери популярного фентезі-серіалу «Гра престолів» Девід Беніофф та Деніел Бретт Уайсс знайшли собі «новий дім».

Читайте також"Чорнобиль" і "Погань": у США назвали кращі серіали року

Як повідомляє The Hollywood Reporter, посилаючись на джерела, сценаристи уклали зі стрімінговим сервісом Netflix довгострокову угоду на 200 мільйонів доларів. Тепер Беніофф та Уайсс покинуть канал HBO, і будуть працювати над новими проектами Netflix.

Відео дня

Факт переходу сценаристів на Netflix підтвердили і в самій компанії. Беніофф та Уайсс також зробили спільну заяву з приводу угоди, висловивши подяку каналу HBO за 10 років співпраці.

«Netflix побудував щось вражаюче і безпрецедентне, і ми горді тим, що вони запропонували нам приєднатися до них», – зазначили вони.

Крім Netflix, сценаристи вели переговори з Disney та Amazon.

Нагадаємо, в травні телеканал HBO показав заключну серію «Гри престолів». Серіал був заснований на фентезійному циклі Джорджа Мартіна "Пісня льоду та полум'я", тривав 8 років і став одним з наймасштабніших проектів в історії ТБ.

Разом з тим, фінал серіалу викликав у його шанувальників різко негативну реакцію. На Беніоффа та Уайсса обрушилася хвиля критики. Пошуковик Google при запиті "bad writers" (з англ. "погані сценаристи" - УНІАН) навіть почав видавати в пошуку картинок фото шоуранерів серіалу "Гра престолів".