За сюжетом всі члени святого сімейства курять марихуану / скріншот

На Netflix вийшла бразильська комедія «Перша спокуса Христа», яка викликала бурхливе обурення у християнської громадськості.

Читайте такожNetflix відкрив "вакансію" відьмака для захисту передплатників від монстрівВіряни звинуватили творців фільму в богохульстві та створили петицію з вимогою закрити проект, пише журнал Esquire.

За сюжетом, Ісус повертається додому після 40 днів у пустелі зі своїм новим другом Орландо. У цей час родичі Христа Діва Марія, її чоловік Йосип, а також Бог (він зображений в образі людини) – влаштовують вечірку на честь його 30-річчя, де і знайомляться з Орландо. Всі члени святого сімейства курять марихуану, а один з волхвів запрошує на вечірку секс-робітницю.

Фільм створила група бразильських коміків Porta dos Fundos португальською мовою, але на Netflix його можна подивитися з субтитрами.

Бразильські глядачі визнали картину вульгарною та образливою. Також висловилися проти фільму політики та громадські діячі Бразилії.

Самі коміки вважають звинувачення несправедливими, а реакцію суспільства «гомофобною». За їхніми словами, Netflix на їх стороні.

Раніше УНІАН повідомляв, як в Австралії люди завалили скаргами регулятора ТБ через рекламу з «менструальною кров'ю».