Ролик бореться із табу та почуттям сорому, яке переживають багато жінок та дівчат під час менструації / globallookpress.com

На австралійському телебаченні показали рекламу гігієнічних прокладок, на якій продемонстрували нібито кров на жіночих ногах.

Читайте такожНе знає мама – знає інтернет: деякі мобільні додатки повідомляють Facebook про ваш сексЯк передає ТСН, рекламу минулого місяця випустив бренд гігієнічних прокладок Libra. Материнська компанія бренду Asaleo Care пояснила, ролик бореться із табу та почуттям сорому, яке переживають багато жінок та дівчат під час менструації. Завершується відео текстом «Місячні – це нормально. Показувати їх – має бути також».

Втім не всі глядачі оцінили це. Понад 600 скарг надійшло від людей, які вважали ролик «недоречним». Як зазначається, для Австралії це найвищий показник скарг на рекламні оголошення за 2019 рік. Глядачі також стверджували, що зображення в рекламі нібито були «образливими» та «огидними», і закликали не показувати тілесні рідини по телевізору.

Експерти з Ad Standards, органа, що займається регулюванням контенту на австралійському телебаченні, провели перевірку і дійшли висновку, що реклама не порушувала стандарти перегляду.

Там також зазначили, що відео справді сприяє рівності та усуненню містифікацій щодо менструації. Не отримали підтримки й скарги на те, що реклама не підходить для прайм-тайму або для перегляду дітьми.

Зазначається, що уперше червоний колір замість синього на позначення менструальних виділень був використаний в рекламі Always шість років тому – тоді була продемонстрована червона крапка.

Як раніше повідомляв УНІАН, у Британії вперше заборонили рекламу через використання гендерних стереотипів.